03.11.2011. / 17:25

Autor: Hina

Napadnuti francuski list ponovno tiskao karikature Muhameda

Francuski satirički tjednik čija je zgrada napadnuta molotovljevim koktelom nakon što je tiskao karikaturu proroka Muhameda ponovno je objavila spornu karikaturu zajedno s drugima u dodatku koji se distribuira s jednim od vodećih francuskih listova.

Sjedište tjednika Charile HebdoSjedište tjednika Charile HebdoFrancuski satirički tjednik čija je zgrada napadnuta molotovljevim koktelom nakon što je tiskao karikaturu proroka Muhameda ponovno je objavila spornu karikaturu zajedno s drugima u dodatku koji se distribuira s jednim od vodećih francuskih listova.

Tjedni Charlie Hebdo branio je "slobodu zadirkivanja" na četiri stranice dodatka ljevičarskom dnevniku Liberation u četvrtak, dan nakon što je u napadu zapaljeno sjedište Charlie Hobdoa u Parizu.

Nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio nekoliko sati prije no što je u prodaju izašlo izdanje Charlie Hebdoa s karikaturama Muhameda na naslovnici koji izgovara u oblačiću teksta "100 udaraca šibom ako ne umreš od smijeha".

Tjednik, poznat po bespoštednom odnosu spram političkog i vjerskog establishmenta, izašao je pod nazivom "Charlia Hebdo", referirajući se na muslimanski šerijatski zakon, i naveo je da je gost urednik ovotjednog broja Muhamed.

Iako su organizacije muslimana u Francuskoj kritizirale rad Charlie Hebdoa također su osudile i bombaški napad.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika