03.11.2011. / 19:57

Autor: Nacional.hr

'Ni prvi ni najveći'

Kajin stao u obranu Sanadera

"Sanader ne može biti ni prvi ni najveći ratni profiter. Što je s pretvorbom iz devedesetih, švercom nafte i oružja?", pita se Kajin

Damir KajinDamir KajinČlanovi bivše Sanaderove stranke ovih dana izbjegavaju novinarska pitanja o suđenju bivšem kolegi. No, zato su rječiti članovi oporbenih stranaka. Zanimljivo je da su mu oporbenjaci čak stali u obranu.

U razgovoru za Večernji list Damir Kajin je rekao kako ne želi da Sanader završi kao žrtveno janje.

"Sanader ne može biti ni prvi ni najveći ratni profiter. Što je s pretvorbom iz devedesetih, švercom nafte i oružja?", pita se Kajin.

Smatra kako bivši premijer nije uzeo proviziju za kredi kojim su kupljene zgrade veleposlanstva, ali je uvjeren da je Hypo nekome platio kako bi ušao na hrvatsko tržište. Aludirao je na tadašnjeg premijera Zlatka Matešu.

HNS-ovac Goran Beus Richembergh smatra kako je teško za povjerovati da je Sanader cijeli posao obavio sam, bez znanja Vlade i tadašnjeg ministra vanjskih poslova Mate Granića. Obranu naziva logičnom, ali i dodaje kako će se više znati kad na klupu za svjedoke sjednu ljudi iz Hypo banke.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
3/12/10

Yoda, 03.11.11. 21:19

Kajin je u pravu... Suđenjem Sanaderu i presudom za ratno profiterstvo prikrit će se ostali sudionici, a njih ima lijep broj...
Zašto se ne traži istraga i za ostale?


registracija
1/3/11

Laudate, 03.11.11. 21:30

Budući smo pred izborima puno me više zanima što Kajin & društvo misle napraviti da iziđemo iz ove situacije.
Biti će loše ako shvatimo da su pričali o Sanaderu i korupciji i odvlačili našu pažnju od važnijih tema.


registracija
1/4/07

ulomax, 03.11.11. 21:50

nevolim kaina ,milanovica, josipovica ,niti cijelu ljevu opciju koja pravo zbori o lopovima i lopovluku ,korupciji i svemu sto nas je dovelo gdje smo.Pitanje je gdje su oni bili dok se to zbivalo (zajedno ili okolo).Vidjetcemo.


registracija
31/1/10

STTony, 03.11.11. 23:30

Laudate, odgovor na tvoje pitanje nalazi se na web stranici www.kukuriku.org


registracija
31/1/10

STTony, 03.11.11. 23:31

Ispričavam se, mislio sam na ulomax-a


registracija
20/10/11

Rene2, 04.11.11. 07:47

,,i Kajin je već dosadio,samo laprda,i tolike godine zajedno sa cijelom oporbom gleda i ništa nije napravio,a znao je kao i sva oporba-da se krade,i logično je da politika koja provodi privatizaciju,je morala donijeti te "krimi" radnje,a pitanje je jeli trebalo tako,i dali prodati sve strancima,kao što je učinjeno sa INA tvrtkom,ili mijenjati model,ostaviti tvrtke da rade,ili dati u Vlasništvo onima koji su to stvorili ovako su HDZ-ovci preko noći ukinuli RS-uveli stražare društvene imovine,i štite državnu imovinu Upravne odbore,i Agenciju na čelu sa Matešm,i prvo uništavali tvrtke,i osnivali nove tobože privatnik kupio,Kutle. I razorili sve...


registracija
18/6/09

Papar, 04.11.11. 09:29

Ne brani on Sanadera nego Jakovčića!


registracija
25/6/10

vidra, 04.11.11. 10:34

Kajin će vječno biti "kontraš". A možda i nešto drugo brani, što mi ne vidimo.


registracija
14/7/11

Trinity, 04.11.11. 12:22

Kajin, Milanović, Josipović i ostali "lijevi" bili su preslaba opozicija premoćnom hdzu!! Ja ne bih rekla da su oporbenjaci stali u Sanaderovu obranu, već iz njih progovara čista logika. Tko može vjerovati da je Sanader jedini zaprljao ruke?!? Zar ste zaboravili "najmoćnijeg" Tuđmanovog savjetnika, Pašalića? Pa, odanog mu suradnika Šuška? Pa, moćnog ministra Granića? I tako redom.... Meni je puno zanimljivija, i tim gora šutnja Sanaderovih dojučerašnjih najbližih suradnika i bivših stranačkih poslušnika.


registracija
14/12/06

crestor, 04.11.11. 13:46

Ne brani on Ivu zato sto ga voli , nego zato sto je prokuzio da ce ovaj biti oslobodjen ( sto je normalno , vidi se iz aviona ) , zbog nedostatka bilo kakvih dokaza.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 04.11.11. 19:54

Da,Sanader će biti oslobođen,tužit će državu zbog nanošenja duševnih boli,rušenja ugleda u javnosti.Dobro je da ne zatraži da mu se svi ispričavamo doživotno pred svima.samo crkva i mafija imaju prave dokaze gdje se kriju ukradeni novci,ali uskoro Sanader postaje beznačajna politička figura,i odlazi u prijevremenu mirovinu svima u inat.što će biti plača i razočaranja u očima Milanovića što ovdje pravne države još jako dugo neće biti.nekoga tko bi zasjenio Sanadera ovdje još zasigurno nema.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika