04.11.2011. / 16:39

Autor: Hina

Buzek: Kriza u eurozoni ne ugrožava opstanak EU ni proširenje

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek izjavio je u petak kako sadašnja kriza u eurozoni, prouzročena stanjem u Grčkoj, neće ugroziti opstanak Europske unije niti će dovesti u pitanje proces njezina proširenja.

Jerzy BuzekJerzy BuzekPredsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek izjavio je u petak kako sadašnja kriza u eurozoni, prouzročena stanjem u Grčkoj, neće ugroziti opstanak Europske unije niti će dovesti u pitanje proces njezina proširenja.

"Iako u krizi, Europska je unija i dalje jedno od najvećih gospodarstava i problemi unutar eurozone neće dovesti u pitanje dalji proces širenja Unije", izjavio je Buzek novinarima u Sarajevu gdje je boravio u službenom posjetu.

Podsjetio je kako Grčka doprinosi s tek dva posto ukupnog bruto domaćeg proizvoda Unije.

"Cijela eurozona je sada u problemima, no ekonomija EU je i dalje zdrava", kazao je Buzek dodajući kako to dokazuje da stanje nije opasno i da će daljeg proširenja EU biti.

"Ovo je ipak veoma važan trenutak za sve nas", kazao je Buzek potvrđujući kako cijeli zapadni Balkan ima mjesta u EU, no o primanju njegovih država u punopravno članstvo odlučivat će se od slučaja do slučaja.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 04.11.11. 19:22

Ekonomija je zdrava, smo su joj temelji na trulim nogama!
sites.google.com/site/financijskisustav/kolaps-eura


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika