05.11.2011. / 12:22

Autor: Hina

'Europi će trebati 10 godina za financijski oporavak'

Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je u tjednoj video poruci upućenoj svojim sunarodnjacima, objavljenoj na njezinoj internetskoj stranici, izjavila kako smatra da će Europi trebati deset godina za financijski oporavak i izlazak iz dužničke krize, prenosi France presse.

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je u tjednoj video poruci upućenoj svojim sunarodnjacima, objavljenoj na njezinoj internetskoj stranici, izjavila kako smatra da će Europi trebati deset godina za financijski oporavak i izlazak iz dužničke krize, prenosi France presse.

Proces rješenja dužničke krize "put je koji zahtijeva puno napora i kojim ćemo se kretati korak po korak", rekla je Merkel nakon summita G20 održanog u četvrtak i petak u Cannesu, koji je uglavnom bio posvećen pitanju dužničke krize u Europi.

"Dužnička kriza neće proći odjednom. Sigurno će trebati desetak godina da ponovno budemo u boljoj poziciji", rekla je kancelarka, istaknuvši potrebu da sve zemlje eurozone ograniče svoju zaduženost.

"Svatko u Europi mora napravi maksimalan napor i ispuniti sve svoje zadaće", rekla je njemačka kancelarka.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 05.11.11. 12:51

Dans tako gledano OK! Ali i manje od 10 godina ce se stvari razvijati u nepozeljnom pravcu! Wait and see!!!


registracija
24/10/11

klissilk, 05.11.11. 14:31

vjerujem da u narednom periodu ( 2 - 3 godine ) EU nece postpjati u ovom obliku. slikovito receno postojati ce prva i druga EU liga.Mi sigurno pripadamo u.........ZNA SE.


registracija
30/11/10

jato, 05.11.11. 14:49

Ružna baba priča još ružnije.
Sad ja pitam sve Vas; jesu li krizu izazvali radnici ili političari?
Očigledno su radnici GLUPI, u biti zato i jesu radnici.


registracija
14/12/06

crestor, 05.11.11. 14:50

Bit ce EU sa "dvije brzine". Oni napredni i ostali.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika