08.11.2011. / 08:46

Autor: Hina

Rusi rasturili svoj "Occupy" pokret

Policija je prosvjednike brzo ugurala u autobus rekavši da su prekršili zakon održavajući skup bez službenog dopuštenja

ArhivaArhivaKritičari Kremlja organizirali su u ponedjeljak u Moskvi povodom parlamentarnih izbora idućeg mjeseca prosvjed na način newyorškog pokreta "Occupy Wall Street" no rezultat je bio uobičajen, rastjerivanje i privođenja.

Policija je silom prekinula mali skup nekoliko desetina protivnika vlade koji su se okupili pred sjedištem Središnjeg izbornog povjerenstva i objavili planove "Okupacije Starog trga", obližnjeg trga na kojem se nalaze uredi predsjedničke administracije.

Prosvjednici su uputili jasnu poruku glede parlamentarnih izbora 4. prosinca uzvikujući "poništite nezakonite izbore" i držeći transparente sa sličnim porukama.

Policija je prosvjednike brzo ugurala u autobus rekavši da su prekršili zakon održavajući skup bez službenog dopuštenja.

Kritičari Kremlja tvrde da skori izbori neće biti demokratski jer je glasnijim oporbenim skupinama nezakonito uskraćeno pravo sudjelovanja. Oni također optužuju da će dominantna Putinova stranka "Jedinstvena Rusija" koristiti svoj utjecaj u vlasti kako bi ostvarila bolji rezultat.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika