08.11.2011. / 19:28

Autor: Hina

MORH suspendirao dočasnika jer je udario ročnicu?

Zapovjednik Središta za temeljnu obuku u Požegi udaljio je s dužnosti stožernog narednika te je protiv njega pokrenut stegovni postupak zbog samovolje u obnašanju dužnosti na službi tijekom rada s dragovoljnim ročnicima, priopćio je danas MORH.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZapovjednik Središta za temeljnu obuku u Požegi udaljio je s dužnosti stožernog narednika te je protiv njega pokrenut stegovni postupak zbog samovolje u obnašanju dužnosti na službi tijekom rada s dragovoljnim ročnicima, priopćio je danas MORH.

MORH navodi da je zapovjednik toga središta stožernog narednika D. K. udaljio s dužnosti u ponedjeljak, 7. sudenog. D. K. je, obnašajući službu pomoćnika dežurnog u Središtu za temeljnu obuku u Požegi, u nedjelju, 6. studenog, oko 1,30 sati, utvrdivši da nekolicina ročnica i ročnika krše vojnu stegu dok izvode sklekove, jednu od ročnica, po njezinoj izjavi, udario nogom.

Ročnica je odmah preventivno upućena u požešku bolnicu te je nakon liječničkog pregleda odmah vraćena u postrojbu, navodi se u priopćenju.

"Čim je za to doznalo, Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske (HKoV) osnovalo je povjerenstvo za ispitivanje i utvrđivanje okolnosti tog događaja. Također, zapovjednik HKoV-a general bojnik Dragutin Repinc uputio je u požeško središte načelnika Stožera HKoV-a brigadnog generala Alojza Tomaševića. Svi sudionici toga događaja izrazili su žaljenje zbog izgreda te će na temelju toga snositi i moguće posljedice koje će utvrditi mjerodavna tijela", stoji u priopćenju MORH-a.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika