09.11.2011. / 12:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Zločinac u Haagu

Mladić se izjašnjava o krivnji

Mladić je optužen za genocid u BiH, višegodišnji teror stanovnika Sarajeva, zločine u drugim dijelovima BiH te za držanje pripadnika kao taoce

Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić u četvrtak poslijepodne pred Haaškim sudom izjasnit će se o krivnji po trećoj izmjeni optužnice kojom je u optužnicu dodan zločin u selu Bišina u BiH u kojem su srpske snage 1995. ubile više od 30 muslimanskih muškaraca, a isti dan poslijepodne održat će se i statusna konferencija u predmetu protiv bivšeg predsjednika tzv. RSK Gorana Hadžića.

Mladić je optužen za genocid u BiH, višegodišnji teror stanovnika Sarajeva, zločine u drugim dijelovima BiH te za držanje pripadnika kao taoce. Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz prošlog je mjeseca najavio kako bi tužiteljstvo moglo odustati od nekih optužbi protiv Mladića kako bi se ubrzao sudski proces koji se vodi protiv njega.

Pred Haaškim sudom u četvrtak poslijepodne održat će se i redovita statusna konferencija u predmetu Hadžić. Bivši vođa pobunjenih hrvatskih Srba optužen je za progon tisuća i ubojstvo stotina Hrvata s okupiranih područja Hrvatske tijekom Domovinskog rata te za niz drugih zločina među kojima su i zlostavljanja, razaranje i pljačka. On je tijekom rata prvo obavljao dužnost predsjednika vlade samoproglašene SAO Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema a nakon toga bio je i predsjednik tzv. RSK.

Hadžića se tereti da je bio sudionik udruženog zločinačkog pothvata na čelu sa Slobodanom Miloševićem, čiji je cilj bio da se nasilno i trajno uklone Hrvati i drugo nesrpsko stanovništvo s jedne trećine hrvatskog teritorija koju su pod okupacijom držali pobunjeni Srbi uz pomoć Beograda.

Uhićen je 20. srpnja u Srbiji nakon sedam godina bijega.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 10.11.11. 11:23

iskreno receno Mladic je samo tvorevinba nasih politickihg struktura........PONEKI PUT SE STAVIM U NJEGOVU KOZU.......mozda bi postupila isto(podsvjesno nacionalna pripadnost-ugrozena od druge nacije)-koristi sva moguca sredstva da spasis svoju naciju........zar to nije repriza svih dogadaja na sve tri nacionalne strane.....?????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika