11.11.2011. / 09:00

Autor: Hina , Nacional.hr

HDZ danas u USKOK-u

Odvjetnik prve stranke osumnjičene za korupciju najavio je da će nakon saslušanja u USKOK-ovom sjedištu u Gajevoj ulici novinarima dati kratku izjavu, no prije toga nije želio govoriti o slučaju

Damir Sesvečan; photo: Davor Puklavec/PIXSELL (arhiva)Damir Sesvečan; photo: Davor Puklavec/PIXSELL (arhiva)Predstavnik HDZ-a Damir Sesvečan i odvjetnik te stranke Vladimir Gredelj doći će danas u 13 sati na ispitivanje u USKOK koji je protiv HDZ-a pokrenuo istragu zbog crnih fondova, potvrdio je Gredelj Hini.

Odvjetnik prve stranke osumnjičene za korupciju najavio je da će nakon saslušanja u USKOK-ovom sjedištu u Gajevoj ulici novinarima dati kratku izjavu, no prije toga nije želio govoriti o slučaju.

Prije ispitivanja nije želio otkriti ni strategiju kojom se HDZ planira braniti protiv USKOK-ovih sumnji.

Predstavnik HDZ-a u sjedište USKOK-a dolazi s odvjetnikom jer se ta stranka, uz 19 fizičkih osoba, u slučaju Fimi medija osumnjičena kao pravna osoba. Tužiteljstvo, naime, sumnja da se dio novca izvučen iz ministarstava i državnih tvrtki slio u HDZ-ovu crnu blagajnu iz koje su se financirale izborne kampanje i troškovi nekih stranačkih dužnosnika.

Pod istragom su zbog toga od ranije bile odgovorne osobe HDZ-a, bivši predsjednik Ivo Sanader, rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević, a posljednjim je proširenjem istraga obuhvatila i bivšeg glavnog tajnika Ivana Jarnjaka te bivšeg glasnogovornika Ratka Mačeka.

Jarnjak i Maček zbog toga su u srijedu satima ispitivani u USKOK-u, a HDZ-u je blokirana imovina, kako bi se država mogla namiriti u slučaju da im se pravomoćnom presudom dokaže krivnja.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi mediji navode kako je HDZ pod istragom zbog sumnje da se u tu stranku, koja posljednjih osam godina predvodi vladajuću koaliciju, nezakonito slilo oko 30 milijuna kuna od kojih su se navodno financirale HDZ-ove predizborne kampanje i predsjednička kampanja sadašnje premijerke Jadranke Kosor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 10.11.11. 22:52

hehehe, odojka sam nabavil, još ga moram nasoliti, pa bu fešta!


registracija
22/10/11

jadno100, 11.11.11. 07:58

30 milijuna pa sta je to sitnica spram onog sto je stvarno pokradeno,jer izbore su dobivali iskljucivo placeno pokradenim (nasim)novcem.


registracija
22/3/11

hm2011, 11.11.11. 09:48

30 mil. je ništa. Bivši šef fonda za zaštitu okoliša Mladineo je više ukrao samo na sanaciji koksare u Bakru.
Sanaderu nisu našli ni djelić onoga što je pokrao, ni jedan sat, ni jedan švicarski račun. Sude mu za bezvezarije a ne za prave stvari. Nema ništa za Plivu ili HAC. Našli su račun za ručak sa MOL-ovim direktorom a zaboravili na večeru u Veroni .


registracija
14/7/11

Trinity, 11.11.11. 10:33

Ha! Ova je odlična: "našli račun za ručak..., a zaboravili na večeru u Veroni",
Točno. Do sada se uvijek pokazalo da je odvj. Nobilo bio u pravu za sve što je govorio o hdzu!Slutim da će se pokazati da je u pravu i kad kaže da je ovim suđenjem samo zagrebana površina, i da će se nakon izbora tek vidjeti pravi razmjeri hdzove korupcije..


registracija
10/1/07

satruncica, 11.11.11. 10:40

Bože onaj Gredelj izgleda kao drumski razbojnik. još mu samo fali sjekira.
Takva odvratna faca jedino može braniti tako odvratnu stranku.
Što niste angažirali Nobila?
jadnici


registracija
11/1/10

fluid, 11.11.11. 12:00

Aveti hrvatske povijesti i nasljeđa,tresu Hrvatsku do tektonskih razmjera.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika