11.11.2011. / 10:30

Autor: Hina , Nacional.hr

Partija pod teškim optužbama

Prije HDZ-a, iscrpno odgovorila na sve

Neslužbeno se doznaje da bi nakon Nevenke Jurak USKOK-ovim istražiteljima iskaz trebala dati i osumnjičena bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević, a oko 13 sati očekuje se dolazak predstavnika HDZ-a Damira Sesvečana i stranačkog odvjetnika Vladimira Gredelja

Nevenka Jurak (arhiva)Nevenka Jurak (arhiva)Nevenka Jurak dala je jutros svoj iskaz uskokovim istražiteljima, nakon čega je njezin branitelj izjavio da je iscrpno odgovorila na sva pitanja te da nije bilo govora o mogućoj nagodbi s USKOK-om.

Vlasnica tvrtke Fimi media preko koje se navodno izvlačio novac iz državnih poduzeća i ministarstava te dijelom slijevao u HDZ-ov crni fond u sjedištu USKOK-a zadržala se oko 45 minuta.

Nije dala nikakvu izjavu, a jedan od njezinih branitelja Ivo Farčić kazao je da su dali iskaz u odnosu na proširenje istrage u slučaju Fimi media te da je njegova branjenica iscrpno odgovarala na pitanja USKOK-a i branitelja. Rekao je i da nije ponudila nikakve nove dokaze te da su činjenice u ovom slučaju uglavnom već ranije utvrđene.

"Činjenično i okolnosno je iskazivala o sadržaju spisa. Vjerujem da je naša funkcija u ovom predmetu time gotova", kazao je, ne želeći odgovoriti je li Nevenka Jurak priznala krivnju.

Na upit je li s uskokovim istražiteljima bilo riječi o mogućoj nagodbi odgovorio je negativno, a na novinarsku tvrdnju da su optužbe na račun njegove branjenice ozbiljne kazao je da su "optužbe ozbiljne koliko je ozbiljan cijeli predmet".

Farčić ne zna hoće li i kada biti ispitan bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader protiv kojega je također proširena istraga, no naglasio je da zakon nalaže saslušanje osumnjičenika.

Nakon Nevenke Jurak u sjedište USKOK-a bi, kako se neslužbeno doznaje, trebala stići i bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević na temelju čijeg iskaza USKOK navodno velikim dijelom temelji svoju antikorupcijsku istragu.

Za 13 sati najavljen je dolazak predstavnika HDZ-a Damira Sesvečana i stranačkog odvjetnika Vladimira Gredelja.

Naime, USKOK je nedavno proširo istragu u slučaju Fimi - media zbog sumnje da je dio novca izvučen preko te tvrtke završio u crnom fondu HDZ-a iz kojeg su se, među ostalim, financirale i predizborne kampanje stranke koja posljednjih osam godina vodi vladajuću koaliciju.

Proširenom istragom novoosumnjičeni su bivši predsjednik stranke Ivo Sanader, Nevenka Jurak i Branka Pavošević, bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, bivši glasnogovornik stranke i vlade Ratko Maček te sama stranka HDZ.

Početkom ovog tjedna pred USKOK-om su obranu iznijeli Jarnjak i Maček.

Inače, Nevenka Jurak i Branka Pavošević ranije su u ovoj istrazi neko vrijeme provele u istražnom zatvoru, a mediji nagađaju da je upravo zahvaljujući njihovim svjedočenjima USKOK proširio istragu i zbog "crnog fonda".

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 11.11.11. 18:58

Sesvecan pristaje da bude HDZ-ov Pedro i svjesno preuzima prljavstinu klana na svoja ledja sto je vjerujem jedinstveni primjer sumraka ljudskog mozga...A bas je cudno da nitko od vrlih domoljoba iz vrha klana koji se voli zvati strankom nije htio u sudnicu, sto je podlo i krajnje licemjerno. Fuj!


registracija
2/1/11

prohujalo, 12.11.11. 09:52

jos jednom moja izjava......porodicno porijeklo-nepodobno za vrijeme Tita i komunizma......a ona nazovimo doba demokracije......nije bitnio dali je to Hrvatska, Bosna ili Srbija......novo doba koje se jednom rijecju moze nazvati pljacka....pod plastom nacionalne suverenosti.....
nakon dvadesetak godina tzv. demokracije zelim ponovo tzv diktaturu, jer pod tom istom nam je bilo daleko bolje......bili smo dostojni ljudskog zivota......lsad od ovih lopova covjek ne moze da bude spokojan cak ni minut......jer i za taj minut relaksacije pitanje sto ce "demokrati da ti nakace na vrat"'.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika