11.11.2011. / 14:30

Autor: Hina , Nacional.hr

Fiškal & partijski poeta

Odvjetnik HDZ-ovog kova

Na pitanje kakva je njegova strategija u ovom slučaju, Gredelj je kazao da mu je jedina zadaća otvoriti oči hrvatskom narodu

Vladimir Gredelj; Photo: Željko Lukunić/PIXSELLVladimir Gredelj; Photo: Željko Lukunić/PIXSELL

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj kazao je izlazeći s ispitivanja u USKOK-u da se istraga u slučaju Fimi media, u kojem je ta stranka osumnjičena zbog crnog fonda, ne vodi protiv HDZ-a nego načina vođenja te stranke od 2003. do 2. srpnja 2009.

Mesijanska pozicije gospođe Kosor

"To su teze onih koji žele pod svaku cijenu uvući u ovo blato Jadranku Kosor, predsjednicu HDZ-a, diskreditirati je i na taj se način obračunati sa strankom koju vodi, iako se radi o jedinoj osobi s kojom Hrvatska ima šanse za bolju budućnost", kazao je Gredelj.

Moralno-materijalni rasap

Pritom je odbacio sumnje da HDZ ima "bilo kakve veze s eventualnim počinjenjem kaznenog djela pojedinaca protiv kojih se vode postupci".

"Nisam jedini u Hrvatskoj koji vidi da HDZ od toga samo trpi štetu, kako materijalnu tako i moralnu", ustvrdio je Gredelj.

Moja mesijanska pozicija

Na pitanje kakva je njegova strategija u ovom slučaju kazao je da mu je jedina zadaća otvoriti oči hrvatskom narodu.

Rođeni u blatu

"Ja sam odvjetnik HDZ-a. Razočarat ćemo sve novinare koji su očekivali predstavnike i odvjetnike zločinačke organizacije. Njih ovdje nema. Ja sam branitelj HDZ-a, dakle stranke koja je stvorila hrvatsku državu, izvukla ju iz blata i dovela na vrata Europe. Ja branim tu stranku. Što se tiče drugih stvari koja su se događala iza zatvorenih vrata vi znate da je to tajna i ja vam ne mogu ništa reći o tome", kazao je Gredelj.

Odvjetnik Gredelj će sve objasniti

Predstavnik HDZ-a Damir Sesvečan kazao je da je ispitivanje prošlo korektno. Pritom nije želio odgovarati na daljnja pitanja, uputivši novinare na stranačkog odvjetnika.

Predstavnik HDZ-a Damir Sesvečan i odvjetnik te stranke Vladimir Gredelj došli su nešto prije 13 sati na ispitivanje u USKOK koji je protiv HDZ-a pokrenuo istragu zbog crnih fondova.

Za ispitivanje spreman

Sesvečan je na novinarski upit je li spreman za ispitivanje odgovorio potvrdno i ušao u sjedište USKOK-a, a odvjetnik prve stranke osumnjičene za korupciju kazao je kako očekuje da će ispitivanje trajati kratko nakon čega će dati izjavu.

Iz HDZ-a proteklih dana nisu željeli otkriti strategiju kojom će se braniti od USKOK-ovih sumnji.

Photo: Antonio Bronić/PIXSELLPhoto: Antonio Bronić/PIXSELL

Cijela stranka pod sumnjom

Predstavnik HDZ-a u sjedište USKOK-a je došao s odvjetnikom jer se ta stranka, uz 19 fizičkih osoba, u slučaju Fimi medija osumnjičena kao pravna osoba. Tužiteljstvo, naime, sumnja da se dio novca izvučen iz ministarstava i državnih tvrtki slio u HDZ-ovu crnu blagajnu iz koje su se financirale izborne kampanje i troškovi nekih stranačkih dužnosnika.

Pod istragom su odgovorne osobe HDZ-a, bivši predsjednik Ivo Sanader, rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević, a posljednjim je proširenjem istraga obuhvatila i bivšeg glavnog tajnika Ivana Jarnjaka te bivšeg glasnogovornika Ratka Mačeka.

Jurak prethodila HDZ-u

Iskaz uskokovim istražiteljima jutros je dana Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije, a neslužbene najave da bi se nakon nje trebala pojaviti i Branka Pavošević nisu se obistinile.

Jarnjak i Maček zbog toga su u srijedu satima ispitivani u USKOK-u, a HDZ-u je blokirana imovina, kako bi se država mogla namiriti u slučaju da im se pravomoćnom presudom dokaže krivnja.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi mediji navode kako je HDZ pod istragom zbog sumnje da se u tu stranku, koja posljednjih osam godina predvodi vladajuću koaliciju, nezakonito slilo oko 30 milijuna kuna od kojih su se navodno financirale HDZ-ove predizborne kampanje i predsjednička kampanja sadašnje premijerke Jadranke Kosor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 11.11.11. 13:33

Dosta teških tema, evo malo i o starim vječnim HDZ ljubavima. :)

HDZ Casablanca

http://www.youtube.com/watch?v=rYcHnlWGvTo


registracija
5/3/10

starimudrac, 11.11.11. 14:43

špricaju ko grlice! zasjedanje bu trajalo do dugo u noć. tamo, u središnjici!


registracija
14/7/11

Trinity, 11.11.11. 15:02

Vidimo i osjećamo svi do kud nas je doveo 1. hrvatski mesija!! Drugi takav u liku i djelu J.K. nam ne treba! Thanks, but no thanks!
A Gredelja je nepodnošljivo slušati !


registracija
11/1/10

fluid, 11.11.11. 15:16

HDZ izvukao( a ni to nije uopće točno)Hrvatsku iz blata !!!I zatim je strovalio u đubar.Nema šta,bolje nebi mogao ni najveći neprijatelj Hrvata(neću navoditi tko je to jer je općepoznato).


registracija
9/8/09

vinko12, 11.11.11. 17:06

samo kukajte boljsevicka stoko, kokosari neznaju nista drugo.
To je najbolji znak da PREMIJERKA dobro radi.
Samo ih deri, deri do bezsvijeti, nasa najbolja premijeko do sada.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 11.11.11. 18:13

Drugarice Jaco
mi Ti se kunemo
da sa Tvoga puta
ne skrećemo.
Drugarice Jaco,
visibabo bijela
Tebe voli
HDZ mladež cijela.
ZAHTJEVAMO :
ZAKON O ZAŠTITI LIKA I DJELA JADRANKE KOSOR!


registracija
16/2/11

pro, 11.11.11. 18:48

dakle ako ima jedna koja veli da će izvaditi lovu, začepiti rupe i zaposliti hrpe ljudi u tako oživjelom proizvodnom sektoru, a da će odmah morati otpustiti pola nepotrebne uprave (one djelatnike koji imaju od čega drugog živjeti i inače žive), da će penzije samo minimalne podići za 20% i to će biti nova cifra minimalca, a ostale sve zamrznuti, odmah ukidajuće revidirati sve povlaštene penzije i drastično smanjiti - e takav bi bio normalan, ali za takvog nema ovdje sluha.
sad već mislim da je najbolje glasati za hdz
ako su mogli za kratko vrijeme napraviti toliku štetu, jasno je da ćeubrzano nastaviti do ulaska u eu, a jedino gaće na štapu svakog pojedinca i potpuna propast izgleda da imaju smisla, a hdz garantirano vodi u tom smijeru


registracija
29/11/09

Ivis, 11.11.11. 20:39

Kad mu je JACA toliko prirasla srcu, nek si je vodi doma!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 11.11.11. 21:28

@Ivis,
kaj će Gredelju doma JACA.
Ima Gredelj doma dve inteligentnije, mlajše i lepše kujse.


registracija
2/1/11

prohujalo, 12.11.11. 10:30

premijerku nam sam Bog posla (kao i Krivoustog) koji nas dovedose do prosjackog stapa.....da imamo pameti kao sto nemamo ista bi visjela na Trgu Bana Jelacica zajedno sa Krivoustim(ocem nacije)......ali sta da covjek radi kad uvijek ima ovakvih poturica koji ih mecu na prijestolje.....bojim se da ce moja dijeca ili unucad u crkvi da se
mole pred njihovim kipovima..... jer kako je krenulo uskoro ce nas napraviti jos ludima da ce isti lopovi postati sveci......(ista doticna sve radi u interesu Vatikana i crkve-ko da su je oni birali a ne Hrvatski gradani......)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika