15.11.2011. / 22:01

Autor: Nacional.hr

Hrvatska remijem osigurala EURO 2012.

"Mi objektivno nismo bolja ekipa od Turaka za tri gola, ali smo bolji. Mi smo ih tamo pokopali i pred nama je bilo teških 90 minuta", rekao je izbornik Bilić nakon utakmice

Hrvatska je nadigrala TurskuHrvatska je nadigrala TurskuHrvatska je izborila pravo nastupa na Europskom prvenstvu u nogometu koje će se sljedeće godine održati u Ukrajini i Poljskoj. Pobjedom od 3:0 prošlog tjedna i remijem u Maksimiru večeras, izabranici Slavena Bilića nadigrali su Tursku.

Pred više od 30 tisuća navijača na stadionu, Slaven Bilić još je jednom nadmudrio Gusa Hiddinka i tako isprao gorak okus koji je ostao nakon nesretnog poraza od Turaka na prošlom Europskom prvenstvu.Turci su na samom početku pokazali da se ne namjeravaju pomiriti sa rezultatom iz Istanbula. Već u petoj minuti Bülüt je pucao prema golu Pletikose, no njegova dobra reakcija spriječila je bilo kakvo iznenađenje. Turci su tijekom cijele utakmice imali inicijativu i bolje su držali loptu u nogama. Hrvatski reprezentativci teško su dolazili u priliku pucati prema golu.

U drugoj polovici prvog poluvremena prvo je Olić poslao idealnu loptu prema Mandžukiću koji nije bio precizan, a poslije se probudio i Luka Modrić. No do kraja poluvremena ni dobro raspoloženi Olić nije uspio pronaći prostora u turskoj obrani.

U drugom poluvremenu ponovno su Turci držali loptu u nogama pa je tek u 76. minuti Rakitić došao u šansu ozbiljnije zaprijetiti turskoj obrani. Do kraja utakmice ozbiljnije je zaprijeto tek Hamit Altintop koji je zapucao prema Pletikosi sa 25 metara te u posljednjim trenutcima utakmice kada je Turska imala slobodan udarac.

"Mi objektivno nismo bolja ekipa od Turaka za tri gola, ali smo bolji. Mi smo ih tamo pokopali i pred nama je bilo teških 90 minuta", rekao je izbornik Bilić nakon utakmice.

"Nakon prve utakmice i velikog rezultata, svi su govorili da smo prošli. Ali igrači su dobra ekipa i znali su da još nije gotovo. Sjetili smo se gola u posljednjoj minuti iz Austrije i znali smo da moramo ponoviti igru iz prve utakmice. Imali smo padova i uspona, ali pokazali smo da smo pravi", rekao je kapetan Dario Srna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika