16.11.2011. / 15:37

Autor: Hina

'Ne trebamo nikoga izvana da rješava naše probleme'

Kandidati na izbornim listama koalicije stranaka Blok umirovljenici zajedno (BUZ)-Primorsko-goranski savez (PGS)- Hrvatska radnička stranka (HRS) predstavljeni su danas u Zagrebu, a nositelj lista u svih 11 izbornih jedinica Ljubo Jurčić poručio je da nude gospodarski oporavak Hrvatske temeljen na vlastitim snagama, bez zazivanja MMF-a ili nekog sličnog oblika inozemne pomoći.

Ljubo JurčićLjubo JurčićKandidati na izbornim listama koalicije stranaka Blok umirovljenici zajedno (BUZ)-Primorsko-goranski savez (PGS)- Hrvatska radnička stranka (HRS) predstavljeni su danas u Zagrebu, a nositelj lista u svih 11 izbornih jedinica Ljubo Jurčić poručio je da nude gospodarski oporavak Hrvatske temeljen na vlastitim snagama, bez zazivanja MMF-a ili nekog sličnog oblika inozemne pomoći.

Nismo ideološki isključivi ni opterećeni, već smo okupljeni oko istih ciljeva - reindustrijalizacije Hrvatske u kojoj želimo povećati broj radnih mjesta, standard radnika i umirovljenika, osigurati besplatno školstvo i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu uz istodobnu zaštitu ekonomskih i kulturnih interesa Hrvatske u odnosu na europske i međunarodne asocijacije i institucije, poručio je autor gospodarskog programa koalicije i prvi na listi u prvoj izbornoj jedinici Ljubo Jurčić.

Kandidati na listama, dodao je, većinom nisu poznati hrvatskoj javnosti, jer to nisu osobe koje su stekle svoj status replikama u Saboru i ispravljanjima netočnih navoda, već rješavanjem konkretnih problema u realnom životu.

To su ljudi, dodao je, koji imaju znanje, iskustvo i energiju preuzeti odgovornost za gospodarski oporavak Hrvatske, temeljen na vlastitim snagama, ne nadajući se da će nam probleme riješiti EU, MMF ili neka druga međunarodna asocijacija.

"Ne trebamo nikoga izvana da rješava naše probleme, jer se u svim kriterijima i ciljevima, koje nam nameću EU, MMF i NATO, Hrvatska izgubila", poručio je Jurčić.

Uz dužno poštovanje prema svim institucijama i međunarodnim organizacijama, uvijek moramo u prvom redu misliti na izgradnju vlastitog nacionalnog i gospodarskog bića, poručio je.

Predsjednik Hrvatske radničke stranke (HRS) i treći na listi u 7. izbornoj jedinici, Mladen Novosel istaknuo je da nude ekonomski ostvariv i provediv program, okrenut razvoju Hrvatske na temelju vlastitih tehnoloških rješenja, iskorištavanju vlastitih resursa i vlastitom financiranju.

Kukuriku koaliciji i drugima koji, kazao je, zazivaju MMF poručio je da Hrvatskoj ne treba "upletanje stranih centara moći i pozivanje stranih konzultantskih kuća i MMF-a, koji bi nam tobože za velike novce trebali dijeliti savjete što bi i kako trebalo učiniti".

"Mi smo velika glasačka mašinerija i osjećamo dužnost utjecati na vlastitu sudbinu, a time i preuzeti odgovornost za sudbinu RH", poručio je istaknuvši da njihova koalicija ima ljude sposobne pokrenuti novi proizvodni ciklus, što će otvoriti i pretpostavke za veći priljev sredstava u državni proračun.

Dario Vasiljić, predsjednik PGS-a i prvi na listi u 8. izbornoj jedinici, kao čelnik regionalne stranke istaknuo je da se koalicija zauzima za regionalizaciju i decentralizaciju Hrvatske te model upravljanja koji će pokrenuti gospodarstvo u svim hrvatskim regijama.

Pozvavši hrvatske umirovljenike, radnike i sve skupine socijalno ugroženih građana da daju glas ovoj koaliciji stranaka, Lazar Grujić, koordinator BUZ-a i prvi na listi u 7. jedinici, poručio je da im je cilj stvoriti od Hrvatske državu poželjnu za život i mladima i građanima treće dobi.

Vezane vijesti

EU se nije integrirala kao država

EU se nije integrirala kao država

O mogućnostima izlaska iz aktualne dužničke krize i osnivanju fiskalne unije u eurozoni razgovarali smo s Ljubom Jurčićem, profesorom Ekonomskog… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 16.11.11. 17:31

Sličnu priču kako "nam ne treba nitko sa strane urediti državu, možemo to i sami", "imamo dosta znanja i pameti", pričalo je jutros na radiju i ostatak društva sa kandidacijskih lista.

Obzirom da su to većinom ljudi koji su u hrvatskoj politici godinama (desetljećima), pitam se - tko im je to branio "urediti Hrvatsku" do sada?


registracija
26/12/06

capica, 16.11.11. 17:39

Ma slatki je Ljubo , izvrstan ekonomist , ima viziju kako zemlja treba izgledati , ali !!! Odkud novci gospon Jurčić, novaca nam fali , pa mi moramo posuditi za plaće i mirovine! To je isto kao kad bih ja mužu obećala da više nebum išla ni blizu banke i onda odem kamataru.Novac nam je potreban za tekuće troškove ( otplata kredita, plaće, mirovine) i za pokretanje bilo kakve industrije, poljoprivrede, turizma, projekta i sl , znači za redovan život i pokretanje nečega, pitam: odkud? Ako ne MMF , tko će dati povoljne kredite?


registracija
15/8/09

vergilia, 16.11.11. 18:12

Gospon Jurčić je vrlo brzo naučio što političar treba govoriti i kako govoriti, pa se iz gospodarstvenika pretvorio u glasnogovornika sveopće poznatih političkih floskula. Uspio je čak ubaciti "vlastito nacionalno gospodarsko biće", štoćereći - proizvodimo hrvatsko! Da je gospodin Jurčić htio baviti se gospodarstvom, mogao je to u okviru neke političke opcije, a ne bi stvarao vlastitu stranku, što samo dokazuje da je pod kožom krvav kao i većina političara. Hrvatskoj ne treba samo dobar političar niti samo dobar gospodarstvenik, Hrvatskoj treba političar koji će znati odabrati prave ljude iz određenih struka i - znati tu struku poslušati. Ukratko - Jurčić nije vjerodostojan političar, a osnivanjem stranke prestao je biti i gospodarstvenik.


registracija
30/12/10

putusvemir, 16.11.11. 20:49

On je u duši HDZ-ovac kao i Bandić. Nikad nije rekao što misli o njima.


registracija
3/8/10

Vjetar, 17.11.11. 08:49

ITALIA je već napravila što Ljubo propagira.
Prije ću glasati za Ljubu i BUZ ili HSLS nego za HDZ ili SDP.
HDZ i SDP su već izderani kao stare traperice, i sve njihove fore i prepucavanja su već davno viđeno i zato ja im ne bi dao novu priliku, jer im je prošao rok trajanja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika