19.11.2011. / 09:40

Autor: Hina

SAD, Rusija i Kina ujedinjeni glede Irana

Bijela kuća je u subotu priopćila da se Iran suočava s dosad neviđenim stupnjem izolacije budući da su glavne svjetske sile ujedinjene u stajalištu da Teheran ne smije razviti nuklearno oružje.

Barack ObamaBarack ObamaBijela kuća je u subotu priopćila da se Iran suočava s dosad neviđenim stupnjem izolacije budući da su glavne svjetske sile ujedinjene u stajalištu da Teheran ne smije razviti nuklearno oružje.

"Rusija, Kina i Sjedinjene Države, mogu vam reći, dijele zajednički cilj, a to je da ne žele da Iranci napreduju prema razvoju nuklearnog oružja", rekao je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Tom Donilon.

"Stupanj izolacije Irana je dosad neviđen", dodao je Donilon aludirajući na rezoluciju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) prihvaćenu u petak kojom se Iran oštro kritizira zbog sumnje da možda razvija atomsku bombu.

Američki predsjednik Barack Obama razgovarao je o iranskim nuklearnim ambicijama s čelnicima Rusije i Kine prošli tjedan tijekom summita APEC-a na Havajima.

Donilon je razgovarao s novinarima zadnjeg dana Obamine devetodnevne azijske turneje koja je zaključena sudjelovanjem američkog predsjednika na Istočnoazijskom summitu na indonezijskom otoku Baliju.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika