19.11.2011. / 17:30

Autor: Hina

Upaljene svijeće za žrtve srpske agresije

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu masovne grobnice na farmi "Lovas", između Borova i Dalja, danas je u spomen na 24 žrtve srpske agresije ekshumirane 2001. iz masovne grobnice na tom mjestu završio program obilježavanja "Žrtve Borovo naselja za Domovinu".

Polaganje vijenaca na spomen obilježju u Lovasu (Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)Polaganje vijenaca na spomen obilježju u Lovasu (Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu masovne grobnice na farmi "Lovas", između Borova i Dalja, danas je u spomen na 24 žrtve srpske agresije ekshumirane 2001. iz masovne grobnice na tom mjestu završio program obilježavanja "Žrtve Borovo naselja za Domovinu".

U sklopu "Žrtve Borovo naselje za Domovinu" bacanjem vijenca u Dunav obilježena je i obljetnica stradanja oko stotinjak hrvatskih branitelja i civila pogubljenih na obali Dunava u prijeratnu Borovu selu, a današnjem Borovu.

Program obilježavanja "Žrtve Borovo naselja za Domovinu", koji je dio obilježavanja "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991." i 20. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu, počeo je jutros komemorativnim skupom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred negdašnjom zgradom Borovo-commercea u čijem podrumu se nalazio odjel vukovarske ratne bolnice.

U koloni sjećanja sudionici obilježavanja prošli su Borovom naseljem do crkve Gospe Fatimske u kojoj je misu zadušnicu služio fra Franjo Tomašević, gvardijan Franjevačkog samostana i župnik Župe Presvetog Trojstva u Karlovcu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 23.11.11. 07:01

jos jedan plus za HDZ-e.....ali gdje je njihova odgovornost za ono sto su ucinili pripadnicima svog naroda......
istina je pripadnik sam Hrvatskog-katolickog pucanstva(Tudmanizam)- ostadoh bez svega zbog apetita clanova HDZ-e......gdje je njihova odgovornost prema naciji i vjeroispovijesti......a s druge strane traze od druge strane da se isprica.....gdje je njihova isprika, bne Srbima-pravoslavcima, nego Hrvatima-katolicima.....izgleda da su to zaboravili u programusvoje opravdane pl;jacke......>>>>


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika