20.11.2011. / 11:55

Autor: Hina

Sutra nastavak suđenja Janši i ostalima u aferi Patria

Na prvostupanjskom sudu u Ljubljani u ponedjeljak će se nastaviti suđenje u korupcijskoj aferi Patria, u kojoj je jedan od petorice suoptuženih Janez Janša, bivši premijer čija će Slovenska demokratska stranka (SDS) po većini predizbornih anketa pobijediti na prijevremenim parlamentarnim izborima 4. prosinca.

Janez JanšaJanez JanšaNa prvostupanjskom sudu u Ljubljani u ponedjeljak će se nastaviti suđenje u korupcijskoj aferi Patria, u kojoj je jedan od petorice suoptuženih Janez Janša, bivši premijer čija će Slovenska demokratska stranka (SDS) po većini predizbornih anketa pobijediti na prijevremenim parlamentarnim izborima 4. prosinca.

Suđenje se nastavlja čitanjem optužnice pošto je viši sud odbacio zahtjev odvjetnika većine optuženih da se iz postupka kao nezakoniti izuzmu neki dokazi za koje odvjetnički timovi tvrde da su pribavljeni kršenjem ljudskih prava.

Među spomenutim dokazima je i dokument o navodnom planu raspodjele nezakonite provizije tvrtke Patrije koja je krajem 2006. godine, u vrijeme kad je Janša bio predsjednik vlade, sklopila ugovor vrijedan 278 milijuna eura o isporuci oklopnih vozila za slovensku vojsku. Radi se o dokumentu koji su kriminalisti našli u kompjuteru Ivana Črnkoviča, vlasnika tvrtke Rotis koja je u poslu s Patrijom djelovala kao posrednik.

Uz Janšu i Črnkoviča, za nezakonito posredovanje u spomenutom poslu optuženi su još i austrijsko-slovenski biznismen Walter Wolf, brigadir slovenske vojske Anton Krkovič, te nekada istaknuti član Janšine stranke Jože Zagožen. Svi optuženici negiraju navode iz optužnice.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika