20.11.2011. / 12:23

Autor: Hina

DIP podsjeća stranke i oglašivače na odredbe zakona o financiranju

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske (DIP) u danas objavljenom priopćenju podsjeća političke stranke, nezavisne liste i kandidate da su, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, dužni javno objaviti iznos cijene i iznos ostvarenog popusta u cijeni za medijskog oglašavanje izborne promidžbe.

DIP podsjeća na odredbe o financiranjuDIP podsjeća na odredbe o financiranjuDržavno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske (DIP) u danas objavljenom priopćenju podsjeća političke stranke, nezavisne liste i kandidate da su, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, dužni javno objaviti iznos cijene i iznos ostvarenog popusta u cijeni za medijskog oglašavanje izborne promidžbe.

DIP također podsjeća sve subjekte koji pružaju usluge medijskog oglašavanja na obvezu propisanu tim zakonom, a na temelju koje su dužni DIP-u dostaviti cjenik usluga oglašavanja.

"U tom smislu, Državno izborno povjerenstvo poziva sve političke stranke, nezavisne liste i kandidate, koji to još nisu učinili, da javno objave iznos cijene i iznos ostvarenog popusta u cijeni za medijskog oglašavanje izborne promidžbe (članak 12. st. 2. Zakona o financiranju), a sve one subjekte koji pružaju usluge medijskog oglašavanja, a koji nisu postupili sukladno zakonskoj obvezi, da žurno DIP-u dostave cjenik usluga oglašavanja (članak 12. st.4. Zakona o financiranju)", stoji u današnjem priopćenju DIP-a.

Vezane vijesti

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je danas u podne da je do 11 sati na referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika