21.11.2011. / 15:16

Autor: Totalsport

Mourinho: 'Dinamo smo jedva pobijedili i s najjačim sastavom'

Dinamo je hrvatski prvak i trenutno ima deset bodova prednosti pred drugoplasiranim u prvenstvu. No, morat ću napraviti neke izmjene u momčadi jer su mnogi moji igrači umorni

Jose Mourinho Jose Mourinho Trener madridskog Reala Jose Mourinho više je na konferenciji za novinare uoči dvoboja Lige prvaka protiv Dinama govorio o Valenciji nego o hrvatskom prvaku.

''Kraljevski klub'' je u 13. kolu Primere u subotu pobijedio Valenciju na Mestalli (3-2), a domaći su poslije utakmice kritizirali žestoko slavlje Mourinha i njegovih suigrača na travnjaku. Portugalski stručnjak im je odgovorio u svome stilu.

- Valencia bi trebala biti počašćena našim slavljem. Tako slaviš samo protiv kompliciranih suparnika, a ne protiv normalnih. Slavili smo naše golove emotivno, ali s poštovanjem. Kad ne slavimo, ljudi govore da smo arogantni, a onda kad slavimo, opet je isto - kazao je Mourinho.

Što se tiče utakmice protiv Dinama, nije htio otkriti startnu postavu, ali je najavio da će priliku dobiti igrači koji su dosad uglavnom igrali manje. Ponešto je Mourinho ipak i otkrio.

- Dosad su svi igrači koji su se pojavljivali sa mnom na konferenciji za novinare uoči utakmica Lige prvaka igrali u prvoj postavi, pa logika nalaže da će tako biti i sa Nurijem Sahinom. A i Lass Diarra je igrač za prvu postavu i sigurno će igrati u utorak. Kaka se riješio ozljede, ali neće igrati dok ne bude 100 posto spreman, baš kao ni Ricardo Carvalho - rekao je Mourinho i izrekao nekoliko tradicionalnih riječi pohvale predstojećem suparniku.

- U utorak nećemo biti ni pod kakvim rizikom jer smo već osigurali drugi krug, ali bit će nam teško jer smo u Zagrebu s najjačom postavom pobijedili samo s 1-0. Dinamo je hrvatski prvak i trenutno ima deset bodova prednosti pred drugoplasiranim u prvenstvu. No, morat ću napraviti neke izmjene u momčadi jer su mnogi moji igrači umorni.

Objasnio je Portugalac za kraj i što je glavni Realov cilj u dvoboju 5. kola skupine D na Santiago Bernabeuu.

- Prvi smo u skupini i s tog mjesta želimo proći dalje. Ne znamo hoćemo li na kraju imati koristi od toga, ali to nam daje barem teoretsku prednost. U svakom slučaju idemo pobijediti, zabiti golove i zabaviti ljude. Sretni smo kad navijačima pružimo zadovoljstvo.

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika