22.11.2011. / 11:26

Autor: Totalsport

F1: De la Rosa potpisao dvogodišnji ugovor za HRT

Prilikom odluke oko ovog projekta za mene su odlučujuća bila tri faktora: moja želja da se vratim natjecanjima, činjenica da je HRT španjolska momčad i činjenica da da znam čjude koji vode ovaj projekt, među kojima je i Luis Perez-Sala (sportski savjetnik HRT-a) - rekao je De la Rosa

Pedro Martinez de la Rosa (Wikipedia)Pedro Martinez de la Rosa (Wikipedia)Pedro Martinez de la Rosa (40), dugogodišnji test-vozač McLarena, potpisao je dvogodišnji ugovor sa španjolskom momčadi HRT-om, pa se tako vraća utrkivanju u Svjetskom prvenstvu Formule 1.

- Ovo je vrlo važan korak u mojoj sportskoj karijeri. Nalazim se u vrlo dobrom stanju u smislu zrelosti i spreman sam za ovaj izazov za koji sam izuzetno motiviran. Prilikom odluke oko ovog projekta za mene su odlučujuća bila tri faktora: moja želja da se vratim natjecanjima, činjenica da je HRT španjolska momčad i činjenica da da znam čjude koji vode ovaj projekt, među kojima je i Luis Perez-Sala (sportski savjetnik HRT-a) - rekao je De la Rosa.

Iskusni Španjolac pridružit će se svojoj novoj momčadi u siječnju, te će time okončati dugogodišnju suradnju s McLarenom, za kojeg je kao test-vozač radio između 2003. i 2009. godine, a onda opet od ožujka ove godine.

- McLaren-Mercedes je najbolja profesionalna momčad u Formuli 1 i premda sam ponosan što sam prihvatio novi izazov u karijeri, McLaren će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Ondje sam stekao brojne prijatelje i prema njima osjećam veliko poštovanje i divljenje - dodao je Španjolac koji je debitantsku utrku u Formuli 1 imao na Velikoj nagradi Australije 1999. godine kao vozač Arrowsa.

Ukupno je odvezao 87 utrka u Formuli 1, osvojivši pritom 35 bodova. Najveći uspjeh mu je osvajanje drugog mjesta na Velikoj nagradi Mađarske na stazi u Hungaroringu 2006. godine u bolidu McLarena.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika