22.11.2011. / 15:41

Autor: Hina

Švicarci od Nove godine smiju uzgajati marihuanu

Švicarci koji puše kanabis od iduće će godine smjeti uzgajati po četiri stabljike, a država ih tako odvraća od ilegalne kupnje, pišu mediji.

Švicarci će moći uzgajati "domaću" marihuanuŠvicarci će moći uzgajati "domaću" marihuanuŠvicarci koji puše kanabis od iduće će godine smjeti uzgajati po četiri stabljike, a država ih tako odvraća od ilegalne kupnje, pišu mediji.

U online izdanju britanski Daily Mail piše kako će od 1. siječnja 2012. građani četiri švicarska kantona u dnevnome boravku ili na balkonu smjeti imati do četiri stabljike, ali neće ih smjeti prodavati.

Ako u jednome kućanstvu žive četiri osobe, ukupan broj stabljika bit će 16, ali svaka osoba mora se brinuti za svoje usjeve, prenosi Daily Mail novi švicarski zakon.

O deregulaciji ionako blaga zakona o kanabisu u Švicarskoj dogovorila su se četiri kantona francuskog govornog područja.

Glasnogovornik Neuchatela kaže: "Pristali smo na nove propise kako bismo spriječili narkoturizam između kantona s različitim propisima i kako ljudi ne bi kupovali na ulici.

Na bizarnost zakona prema kojem jedna osoba ne smije uzgajati više od četiri stabljike samo uz tvrdnju da netko živi s njom nego te ostale osobe moraju same uzgajati biljke, švicarski dnevnik Le Matin piše: "To znači da zapravo za svakog stanara smijete uzgajati po još četiri stabljike kanabisa pod uvjetom da ta osoba zna držati kanticu za zalijevanje".

Novi će se propis odnositi na kantone Vaud, Neuchatel, Ženevu i Fribourg.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika