23.11.2011. / 09:24

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Dinamo umalo oborio rekord Lige prvaka

Dinamo može biti sretan što se nije upisao i knjige rekorda Lige prvaka. Od kada je na snazi sadašnji format Lige prvaka najuvjerljiviju pobjedu je ostvario HJK Helsinki protiv Bangor Cityja 10:0 u kvalifikacijama ovoga ljeta

ArhivaArhivaTrener Reala Jose Mourinho odmorio je neke od svojih ključnih igrača (Ronaldo, Cassilas, Khedira, Pepe...) i svejedno deklasirao zagrebački Dinamo pobijedivši 6-2 u srazu petog kola D skupine Lige prvaka...

Silovito su Madriđani otvorili oba poluvremena. U prvom su 3-0 imali već u devetoj, a 4-0 u 20. minuti. U drugom su poluvremenu nova dva gola zabili do 21. odnosno 66. minute. U posljednjoj četvrtini dvoboja Mourinhovi su se puleni ipak malo opustili, pa su Dinamovi nogometaši iskoristili priliku i hrabrijom igrom postigli dva pogotka u posljednjih desetak minuta igre.

Fatos Beqiraj u 81. je minuti lijepim trzajem glave s prve vratnice u gol zakucao kvalitetno ubacivanje Luisa Ibañeza s lijeve strane, da bi u 90. minuti Ivan Tomečak, nakon što je kapetan Milan Badelj iz uklizavanja ubacio loptu pred gol iskosa s desne strane 16-erca, drugi put savladao Antonija Adana, koji je branio Realov gol u ovoj utakmici.

Za Real su po dva gola zabili Karim Benzema i Jose Callejon, dok su se jednom u listu strijelaca upisali Gonzalo Higuain i Mesut Özil. Osim gola, Higuain je još dvaput asistirao, dok su po jednu asistenciju dodali Özil i Benzema.

Francuz je zabio svoj 22. i 23. gol u Ligi prvaka u 37. nastupu.

Nogometaši Krunoslava Jurčića upisali su tako u Madridu svoj najteži ovosezonski poraz u Ligi prvaka, ali su napokon zabili.

Dinamo može biti sretan što se nije upisao i knjige rekorda Lige prvaka. Od kada je na snazi sadašnji format Lige prvaka najuvjerljiviju pobjedu je ostvario HJK Helsinki protiv Bangor Cityja 10:0 u kvalifikacijama ovoga ljeta. U natjecanju po skupinama najveću pobjedu je ostvario Liverpool protiv Bešiktaša 8:0 u sezoni 2007/08.

Na svom Gerlandu nogometaši Lyona nisu uspjeli pobijediti Ajax. Kao i u prvom kolu u Amsterdamu, završilo je 0-0. Tim su rezultatom profitirali Nizozemci, koji uoči posljednjeg kola imaju tri boda prednosti (8-5) i daleko bolju gol-razliku (+3) od Francuza (-4). Premda Lyon u zadnjem kolu gostuje u Zagrebu kod posljednjeg Dinama, a Ajax na svom terenu dočekuje optimalni Real, koji je plasman u osminu finala osigurao već nakon četvrtog kola, sastav Franka de Boera bliži je proljeću u Ligi prvaka.

Dejan Lovren je za domaći sastav odigrao svih 90 minuta.

Liga prvaka, skupina D, 5. kolo:

Real Madrid - Dinamo 6-2 (Benzema 2, 66, Callejon 7, 49, Higuain 9, Özil 20 / Beqiraj 91, Tomečak 90)

Lyon - Ajax 0-0

Redoslijed: 1. Real Madrid 15, 2. Ajax 8, 3. Lyon 5, 4. Dinamo 0.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika