24.11.2011. / 09:08

Autor: Hina , Nacional.hr

Sarkozy:

Francuska i Njemačka "oslonac stabilnosti" EU-a

U govoru u Elizejskoj palači povodom 94. kongresa gradonačelnika Francuske, Sarkozy je pohvalio prijateljstvo i savezništvo dviju zemalja

ArhivaArhivaPredsjednik Nicolas Sarkozy u srijedu je pohvalio "prijateljstvo i savezništvo Francuske i Njemačke" koje mora postati "oslonac stabilnosti" eurozone, "jače integracije" i cijele Europske unije.

U govoru u Elizejskoj palači povodom 94. kongresa gradonačelnika Francuske, Sarkozy je pohvalio prijateljstvo i savezništvo dviju zemalja.

"Možda u našoj europskoj baštini postoji nešto vrednije za svakog od nas", kazao je Sarkozy. Izrazio je uvjerenje, koje, kako je rekao, dijeli s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, da se 27 zemalja članice mora još jače integrirati te da se unutar te integracije Francuska i Njemačka moraju približiti i postati oslonac stabilnosti eurozone i Europe općenito.

Poručio je da oni koji su prezaduženi moraju uložiti velike napore jer pripadnost euru podrazumijeva prava, ali i obveze. Za njega je također "približavanje eruropskih naroda jamstvo mira na europskom kontinentu".

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika