25.11.2011. / 19:39

Autor: Hina

Obersnel čist

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je kaznenu prijavu primorsko-goranske policije protiv Vojka Obersnela i još tri osobe u slučaju riječkih tržnica.

Vojko ObersnelVojko ObersnelŽupanijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je kaznenu prijavu primorsko-goranske policije protiv Vojka Obersnela i još tri osobe u slučaju riječkih tržnica.

Navodeći samo njihove inicijale, DORH je izvjestio na svojim internetskim stranicama da je ugovor o koncesiji iz 1996. sklopljen sukladno odluci Gradskog vijeća od 10. lipnja 1996. te da nije štetan za Grad Rijeku niti je njime društvo Tržnice Rijeka d.d. steklo protupravnu imovinsku korist.

Također, navodi DORH, Tržnice Rijeka d.d. obavljalo je djelatnost tržnice na malo kao gospodarsku djelatnost na svojim nekretninama i nije bilo dužno uskladiti je sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu, jer se taj zakon na njih ne odnosi.

U odnosu na djelo pod točkom 3. kaznene prijave proizlazi da korištenje spornih pet skladišta nije komunalna djelatnost koja podliježe odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu, već se radi o zakupu poslovnog prostora koji je reguliran odredbama Zakona o zakupu poslovnog prostora i u cijelosti je s njim usklađen, dok je korištenje tržnice Turnić trebalo regulirati ugovorom o koncesiji, jer se radi o komunalnoj djelatnosti. Međutim, kako je i u ovom slučaju proveden natječaj, a pravnu valjanost ugovora je ovjerilo nadležno državno pravobraniteljstvo te se radi o naplatnom pravnom poslu, to slijedi da nema osnove za zaključak da bi društvu Tržnice Rijeka d.d. bila pribavljena protupravna imovinska korist.

U odnosu na djelo pod točkom 4. kaznene prijave utvrđeno je da sporni ugovor nije štetan za Grad Rijeku, da nije sklopljen protivno ovlasti, a niti je njime prouzročena šteta Gradu Rijeci, jer se radi o ugovoru o javno-privatnom partnerstvu kojim je zadovoljen opravdani javni interes – izgradnja tržnice u četvrti Zamet.

U odnosu na djelo pod točkom 5. kaznene prijave nije utvrđeno da bi drugoosumnjičena I. M. znala za postojanje razlika između stvarnih površina objekata i površina navedenih u rješenjima o komunalnoj naknadi i spomeničkoj renti.

Naime, navodi DORH, ni Grad Rijeka niti društvo Tržnice Rijeka nisu provodili mjerenja radi utvrđivanja stvarnih površina Centralne tržnice i Tržnice Brajda, a takva obveza nije izrijekom utvrđena niti jednim propisom, nego se taj podatak koristio iz postojećih baza podataka, odluka gradskih tijela nadležnih za komunalne poslove i na temelju zemljišnoknjižnog stanja za koje vrijedi načelo istinitosti i povjerenja.

Također, provedenim izvidima je utvrđeno kako je pretvorba DP Tržnice Rijeka provedena zakonito.

Analizom svih odlučnih podataka i dokaza utvrđeno je kako ne postoje osnove sumnji da bi osumnjičenici prijavljenim radnjama ostvarili zakonska obilježja prijavljenih, a niti drugih kaznenih djela za koja se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti, pa je stoga kaznenu prijavu trebalo odbaciti, navodi DORH.

Vezane vijesti

Tko je rasturio Jadrankamen?

Tko je rasturio Jadrankamen?

Državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da nije reagiralo na upozorenja o sumnjivom poslovanju i mogućim zlouporabama u Jadrankamenu, navodeći da… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 25.11.11. 19:51

Joooj ajde da netko upita hadezejovce za komentar ????


registracija
15/11/06

rimaz, 25.11.11. 19:57

E sada treba čekati reakciju Narcise od HDZ-a. Ona će vjerojatno proglasiti osječki DORH leglom komunjara. Što će tek na to reći veliki prijatelj Linićev, HDZ-ov crnac Marko. A kako će se oglasiti riječka lizalica Narcise od HDZ-a, inače istaknuta trećelisna (No.3 na listi) HDZ-ovka iz Rijeke.


registracija
24/11/10

aabar, 25.11.11. 19:57

Jaca si bude svu pišku počupala!!!!!
Ode Daimler...
Odoše Tržnice
Otišlo sve

Samo HDZ Zna kako uništiti HRVATSKU!!!!


registracija
26/12/06

capica, 25.11.11. 20:31

Jaca bude morala piti normabel . Možda bu i hitna imala posla.


registracija
11/1/10

fluid, 25.11.11. 22:51

Opet !?Ma to je nemoguće!Sumnjam da je Državno odvjetništvo korumpirano u Osijeku kao i u Rijeci.Tu mora nešto postojati.Nešto mračno i crno što je zasigurno srušilo Hrvatsku.Ako je HDZ rekao da tu nešto ima,onda raspolažu sa činjenicama i to se mora još jednom istražiti.Linića i Obersnela u zatvor pa onda provoditi istragu.Ovako oni uvijek dobiju informaciju šta će istražitelji tražiti i gdje ,pa odu ispred i podmite svjedoke.Ovi smuljaju i eto ti oslobađajuće presude.Nije pošteno i ne priznajem ove sudove.


registracija
30/9/09

davor12345, 25.11.11. 22:51

Ma jebo ti državu di je sudstvo neovisno!


registracija
25/11/11

jzadra17, 25.11.11. 22:58

Još jedan veliki minus za kradeza a veliki plus za KUKURIKU


registracija
3/12/10

Yoda, 25.11.11. 23:06

He, he... Ode Jaci zadnji adut. Što će sad? Izađite na izbore i srušite ovu bandu, a onda će DORH imati posla preko glave. Što se mene tiče ja bih im povisio plaću bar za 20%... :-)


registracija
21/2/11

skyway, 26.11.11. 02:18

A mi mislili da Popijac krese ovcu Jacu... Ali, sad je posve jasno - u drugom je grmu zec!


registracija
2/6/11

stereo, 26.11.11. 08:30

Sada bi bilo najbolje DORH proglasiti za komuisčku (po F.T.-u) organizaciju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika