28.11.2011. / 12:43

Autor: Totalsport

Schild do 30. pobjede karijere

Sofija Novoselić, jedina hrvatska predstavnica na prvom slalomu nove sezone Svjetskog kupa skijašica u Aspenu, nije se uspjela kvalificirati u drugu vožnju

Marlies Schild Marlies Schild Austrijska 30-godišnja skijašica Marlies Schild ostvarila je na prvom slalomu u novoj sezoni Svjetskog kupa, održanome u Aspenu, svoju 30. pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu.

Marlies Schild, koja je prošle sezone po treći puta osvojila Mali kristalni globus u ovoj disciplini, pokazala je i na početku nove sezone svoju dominaciju u slalomu, te je ostvarila 28. pobjedu u SK-u u ovoj disciplini. Trijumfirala je s čak jednom sekundom i 19 stotinki pred drugoplasiranom Šveđankom Marijom Pietilae-Holmner, dok je treće mjesto osvojila Njemica Maria Höfl-Riesch, aktualna pobjednica Svjetskog kupa, sa zaostakom od jedne sekunde i 96 stotinki za pobjednicom.

Finkinja Tanja Poutiainen, koja je nakon prve vožnje bila druga, na kraju je zauzela tek četvrto mjesto (+2.06).

Amerikanka Lindsey Vonn odustala je od nastupa, jer je ranije na treningu u Aspenu osjetila bolove u leđima.

Sofija Novoselić, jedina hrvatska predstavnica na prvom slalomu nove sezone Svjetskog kupa skijašica u Aspenu, nije se uspjela kvalificirati u drugu vožnju. Sa stratnim brojem 62, Novoselić je u prvoj vožnji u konkurenciji 69 skijašica osvojila 43. mjesto. Za vodećom Austrijankom Marlies Schild zaostala je 5 sekundi i 90 stotinki.

Svjetski kup skijašica, slalom u Aspenu, rezultati:

1. Schild (Aut) 1:43.72

2. Pietilae-Holmner (Šve) +1.19

3. Höfl-Riesch (Aut) +1.96

4. Poutiainen (Fin) +2.06

5. Zettel (Aut) +2.58

...

Vezane vijesti

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa skijaša u spustu, 31-godišnji Austrijanac Klaus Kröll, u utorak je pri rekreativnoj vožnji pao s motocikla-krosera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika