01.12.2011. / 12:47

Autor: Hina

Vlada o konačnom tekstu ugovora o pristupanju EU

Hrvatska je vlada na današnjoj sjednici primila na znanje konačni tekst ugovora o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju koji će danas dobiti suglasnost Europskog parlamenta.

Vlada je održala posljednju sjednicu u ovom sastavuVlada je održala posljednju sjednicu u ovom sastavuHrvatska je vlada na današnjoj sjednici primila na znanje konačni tekst ugovora o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju koji će danas dobiti suglasnost Europskog parlamenta.

Europski parlament danas će dati suglasnost na hrvatski pristupni ugovor. To je povijesni dan koji smo dugo čekali i za to dugo i predano radili, kazala je predsjednica vlade Jadranka Kosor. "Osobno sam ponosna, kao i svi vi, i svima zahvaljujem. Bilo je časno raditi i obaviti ovaj posao i doći do povijesnog uspjeha", rekla je Kosor.

Naglasila je kako je najvažnije postignuće vlade, koju vodi od srpnja 2009., deblokada pregovora te otvaranje i zatvaranje najtežih poglavlja u pregovorima o ulasku Hrvatske u EU. "Nismo katkad zadovoljni što mnogi prešućuju tu činjenicu, ali to ostaje zapisano u povijesti", istaknula je Kosor.

Mi smo obavili taj posao i današnja odluka Europskog parlamenta potvrđuje ono za što smo se zauzimali, da hrvatski jezik postaje 24. službeni jezik EU, rekla je Kosor i naglasila kako je potrebno prisjetiti se "na to koliko se hrvatski narod borio za svoj jezik i državu".

Sve se to događa u godini kad obilježavamo 20. obljetnicu samostalnosti, naglasila je premijerka i kazala kako će idući tjedan s ponosom u Bruxellesu potpisati pristupni ugovor u ime vlade i svih hrvatski građana.

Danas je trenutak za slavlje i neka vas to ispunjava zadovoljstvom, poručila je ministrima u vladi. Vlada će, istaknula je, nastaviti raditi i zauzimati se da referendum na kojem će hrvatski građani odlučivati o pristupanju EU bude više nego uspješan. "Sigurna sam da će tako i biti", poručila je.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 01.12.11. 13:41

Ma daj odjebi više sa svojim časnim i predanim, povijesno uspješnim radom !!!!!!!!!!!!!


registracija
26/12/06

capica, 01.12.11. 13:52

Ona osobno na pregovorima nije niti radila. Radio je Sabor donoseći zakone i 3000 tehničkog osoblja, Vladimir Drobnjak, Neven Mimica, Vesna Pusić itd. Ono s čime se Jaca može osobno pohvaliti ćemo vidjeti nakon arbitraže sa Slovenijom. Bojim se i misliti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika