02.12.2011. / 07:55

Autor: Hina

Vlada objavila Ugovor o pristupanju Hrvatske EU-u

Hrvatska vlada objavila je u četvrtak na svojoj internetskoj stranici Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji na dan kada je Europski parlament na plenarnoj sjednici u Bruxellesu odobrio taj Ugovor, čime se otvara put za njegovo potpisivanje sljedeći tjedan.

Vlada je objavila cijeli pristupni ugovorVlada je objavila cijeli pristupni ugovorHrvatska vlada objavila je u četvrtak na svojoj internetskoj stranici Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji na dan kada je Europski parlament na plenarnoj sjednici u Bruxellesu odobrio taj Ugovor, čime se otvara put za njegovo potpisivanje sljedeći tjedan.

Objavljena je hrvatska i engleska verzija Ugovora kao i Dodatak - lista lijekova.

Zastupnici Europskog parlamenta u četvrtak su velikom većinom glasova odobrili Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Glasovanju su pristupila 634 zastupnika, za pristanak na pristupni ugovor glasovala su 564 eurozastupnika, suzdržanih je bilo trideset i dvoje, a protiv 38.

Preostao je još formalni pristanak Vijeća EU-a koje će u ponedjeljak dati zeleno svjetlo na Ugovor o pristupanju koji će potom biti potpisan 9. prosinca, neposredno prije početka sastanka Europskog vijeća.

Europsko vijeće tada će prvi put zasjedati s 28 zemalja, od kojih će jedna, Hrvatska, imati status promatrača.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 02.12.11. 19:40

To je ugovor o kapitulaciji. Potpisom postajemo sluge drugima i nebitno odlučujemo. A kako stvari stoje u EU, takav potpis sigurno vodi u bankrot države jer će monetarna vlast biti izgubljena. A ona je ključ izvlačenja iz dužničke krize. sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika