02.12.2011. / 08:29

Autor: Hina

Traži se doživotna kazna za ubojice hrvatske redovnice

Burundijski državni odvjetnik zatražio je u četvrtak tijekom sudskog procesa doživotni zatvor za dvojicu optuženih za ubojstva hrvatske redovnice Lukrecije Mamić i talijanskog volontera u noći na ponedjeljak u katoličkoj misiji u Kirembi na sjeveru Burundija, izvijestili su u četvrtak sudski izvori.

Lukrecija Mamić (Foto: Glas koncila/PIXSELL)Lukrecija Mamić (Foto: Glas koncila/PIXSELL)Burundijski državni odvjetnik zatražio je u četvrtak tijekom sudskog procesa doživotni zatvor za dvojicu optuženih za ubojstva hrvatske redovnice Lukrecije Mamić i talijanskog volontera u noći na ponedjeljak u katoličkoj misiji u Kirembi na sjeveru Burundija, izvijestili su u četvrtak sudski izvori.

Sud bi presudu trebao izreći već u petak.

"Dvojicu osumnjičenih mladića optužnica tereti po šest točaka, među kojima su ubojstvo, krađa i otmica", stoji u priopćenju suda.

Počinitelji dvostrukog ubojstva imaju 20 i 24 godine, a policija ima dokaze za njihove zločine. Kod uhićenih je pronađeno i 4000 eura ukradenih iz samostana.

Lukrecija Mamić, redovnica Družbe sestara službenica milosrđa (Ancelle della Carita), ubijena je u napadu, a pljačkaši su poglavaricu samostana koja je iz Italije, odveli kao taoca zajedno s talijanskim volonterom Francescom Bazzanijem, kojega su također ubili, a sestri Carli izrezali su ruke.

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika