02.12.2011. / 15:01

Autor: Totalsport

Plušenko započeo s pripremama za Soči i napušta političku arenu

- Napuštam političku arenu jer je nemoguće pripremati se za natjecanja i sudjelovati istovremeno u politici - prenosi Plušenkovu izjavu agencija Itar Tass

Jevgenij PlušenkoJevgenij PlušenkoRuski 29-godišnji umjetnički klizač Jevgenij Plušenko, višestruki svjetski i europski prvak, te olimpijski pobjednik iz 2006. godine, započeo je s treninzima za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.

- Napuštam političku arenu jer je nemoguće pripremati se za natjecanja i sudjelovati istovremeno u politici - prenosi Plušenkovu izjavu agencija Itar Tass.

Plušenko je 2006. godine u Torinu osvojio zlatnu olimpijsku medalju, dok je na Igrama 2002. godine u Salt Lake Cityju i 2010. u Vancouveru bio srebrni. Usto je trostruki svjetski i šesterostruki europski prvak.

Nakon Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru prošle godine, na kojima je smatrao da je svojim nastupom zaslužio zlatno odličje, odbio je nastup na Svjetskom prvenstvu opravdavši ga ozljedom. Već par dana nakon njegova svršetka počeo je seriju posebno honoriranih ekshibicijskih nastupa, bez dozvole Ruskog klizačkog saveza. Međunarodni klizački savez (ISU) ga je zbog toga u lipnju prošle godine suspendirao, ali mu je ove godine u lipnju vratio amaterski status, čime mu je upalio zeleno svjetlo za natjecanje na Igrama 2014. godine u Rusiji.

U ožujku 2007. godine, Plušenko je bio izabran u zakonodavnu skupštinu u Sankt Peterburgu kao predstavnik stranke Samo Rusija. Nakon prošlogodišnjih Igara u Vancouveru je najavljivao odlazak iz politike, ali je ipak zadržao svoje mjesto.

Sada opet tvrdi kako napušta političku scenu zbog sportskih obveza.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika