06.12.2011. / 15:28

Autor: Hina

Žmegač najavio ostavku zbog izbornog neuspjeha

Gradonačelnik Kutine i prvi na listi HSLS-a za VI. izbornu jedinicu Davor Žmegač na današnjoj je konferenciji za novinare najavio ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg vijeća HSLS-a zbog neuspjeha te stranke na parlamentarnim izborima 4. prosinca.

Davor ŽmegačDavor ŽmegačGradonačelnik Kutine i prvi na listi HSLS-a za VI. izbornu jedinicu Davor Žmegač na današnjoj je konferenciji za novinare najavio ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg vijeća HSLS-a zbog neuspjeha te stranke na parlamentarnim izborima 4. prosinca.

Rekao je kako se 2013. godine neće ponovno kandidirati ni za gradonačelnika iako je za sadašnji mandat dobio potporu čak 73 posto birača.

Čestitajući izbornim pobjednicima, svoj je čin obrazložio pravilom demokratske prakse.

"Bit je javne politike poslije neuspjeha podnijeti račun", rekao je.

Naime, nakon mnogih godina Kutina je na ovim izborima imala priliku za svojeg zastupnika u Saboru, što ona i šire područje Moslavine s obzirom na regionalno, a osobito gospodarsko značenje zaslužuju, rekao je, dodajući kako, međutim, u gradu Kutini, dakle u vlastitoj sredini, za ulazak u hrvatski parlament nije dobio dovoljno glasova, dok je lista Kukuriku koalicije, a na kojoj nije bilo nijednog kandidata iz Kutine, dobila gotovo 40 posto glasova.

"Građani su prepoznali da će njihove potrebe u sabornici i terenskim radom, za razliku od programa koji sam ponudio, bolje zastupati, primjerice, izabrani Siščani, pa čak i Šime Lučin iz Trogira, i to treba poštovati", prokomentirao je Žmegač.

Ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg vijeća HSLS-a dat će na prvoj sjednici tog tijela.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 06.12.11. 16:03

Gospodin Žmegač je ispravno postupio što daje ostavku,....ali,uvijek postoji neko ALI.....ja sam simpatizer te stranke i 100 % bih u nekim idealnijim uvjetima dao njemu svoj glas,međutim strah da se moj glas ne utopi i nebude dovoljno da se skine ADZ-et natjerao me je,a vjerujem i mnoge druge, da zaokružim Kukurikavce.Mislim da bi g.Žmegač trebao još malo razmisliti, jer će za HSLS sigurno doći bolja vremena.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 06.12.11. 21:37

Nije on kriv vec Kosor onoga casa kad je pozvao Budisu,tog notornog svadjalicu i gubitnika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika