09.12.2011. / 11:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Lesar:

Nužnost javne rasprave o svim aspektima EU

"Strogo se zalažemo da se nakon današnjeg dana, a prije referenduma, u Hrvatskoj provede kvalitetna i široka javna rasprava o samom sadržaju i svim aspektima ulaska u Europsku uniju", izjavio je Lesar

ArhivaArhivaPredsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar, povodom današnjeg potpisivanja Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji izrazio je žaljenje što se nije do kraja poštivala deklaracija Hrvatskog sabora iz 2005. u kojoj stoji da se "najprije provede referendum, a potom potpiše Ugovor o pristupanju" založivši se za javnu raspravu o svim aspektima ulaska u EU.

"Strogo se zalažemo da se nakon današnjeg dana, a prije referenduma, u Hrvatskoj provede kvalitetna i široka javna rasprava o samom sadržaju i svim aspektima ulaska u Europsku uniju", izjavio je Lesar Hini dodavši kako smatra da bi idealno vrijeme za to bio ožujak iduće godine.

Hrvatska je danas u Bruxellesu potpisala Ugovor o pristupanju Europskoj uniji, čijom će članicom postati za godinu i pol dana nakon ratifikacije ugovora u Hrvatskoj i zemljama članicama.

Potpis na pristupni ugovor stavili su hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
16/8/06

tectonic, 09.12.11. 11:26

Ajde ne pravi se pametan..


registracija
14/7/11

Trinity, 09.12.11. 11:38

Baš!!!
Nama nikad dosta vremena!
O informiranosti građana i potrebi provođenja javne rasprave na temu ulaska RH u EU dugo se već govori i piše. Pa umjesto što se o tome govorilo i pisalo, trebalo nas je informirati. Ali, Hrvati vole sve raditi "u hodu".
Ako su u Saboru odredili rok za održavanje referenduma, a taj je 30 dana nakon popisivanja Ugovora o pristupanju, ne vidim razloga da se taj rok pomiče za bilo koje vrijeme.
Dva mjeseca u odnosu na sve protekle godine kroz koje smo možda mogli, trebali, morali...biti bolje informirani, a mnogi su se i sami informirali koliko su to htjeli, mislim da neće ništa bitno utjecati na stavove svakog pojedinca.


registracija
26/12/06

capica, 09.12.11. 14:00

A gdje je gospon Lesar do sada bio? Koliko mi se čini , bio je u Saboru. Zašto sve ove godine nije kao saborski zastupnik zatražio da se ovi problemi riješe?


registracija
20/5/09

BXLCRO, 09.12.11. 14:30

Uvidja vec sada da nece isto tako puno vise napraviti sa svojih 6 zastupnickih mandata pa svako pljuvanje po drugima na - led!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika