09.12.2011. / 15:46

Autor: Hina

Josipović: Imenovanje mandatara ovisi o DIP-u

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u petak u Bruxellesu da ne može reći kada će dati mandat za sastav nove vlade, jer to ne ovisi o njemu, nego o Državnom izbornom povjerenstvu i Ustavnom sudu.

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u petak u Bruxellesu da ne može reći kada će dati mandat za sastav nove vlade, jer to ne ovisi o njemu, nego o Državnom izbornom povjerenstvu i Ustavnom sudu.

"Postoji ustavni rokovi za davanje mandata i mi smo još daleko od toga da probijemo te rokove. Davanje mandata ne ovisi o meni, nego o DIP-u i Ustavnom sudu", rekao je Josipović novinarima.

Dodao je da ne postoji nikakvi nesporazumi između njega i budućeg mandatara oko sastava nove vlade.

"Sastav vlade je u nedležnosti premijera, da sam namjeravao sastavljati vladu ne bih se natjecao za predsjednika", rekao je Josipović, odgovarajući na pitanje da prokomentira spekulacije oko navodnih nesporazuma oko ministarskih imena za ministarstvo vanjskih poslova i obrane.

"U ta dva ministarstva postoji podijeljena nadležnost između predsjednika i premijera, to je riješeno ustavom. Međutim, u konačnici odluka je na premijeru i ja ću sa svakim ministrom surađivati na najbolji mogući način", rekao je Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika