13.12.2011. / 14:40

Autor: Hina

Sindikat Preporod poziva Vladu na isplatu božićnica

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod poziva Vladu Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da zaposlenicima u školskim ustanovama isplati božićnicu u iznosu od 1250 kn te napominju kako ne dolazi u obzir nikakav manji iznos, kao ni višekratna isplata ugovorenog iznosa, priopćili su danas iz Sindikata.

Sindikat traži isplatu pune božićniceSindikat traži isplatu pune božićniceSindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod poziva Vladu Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da zaposlenicima u školskim ustanovama isplati božićnicu u iznosu od 1250 kn te napominju kako ne dolazi u obzir nikakav manji iznos, kao ni višekratna isplata ugovorenog iznosa, priopćili su danas iz Sindikata.

S obzirom kako su svi rokovi za razgovore o visini božićnice odavno prošli, ocjenjuju kako je ponuda vlade o isplati polovičnog iznosa božićnice predstavlja vrhunac političke neodgovornosti i duboko vrijeđa sve zaposlene u školstvu.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod u priopćenju je istaknuo kako je jutros u zbornicama zavladalo nezadovoljstvo i potpuna konsternacija. Dodao je kako se "puno više nije moglo ni očekivati od vlasti koja nije učinila ništa u osam godina svoga mandata da se značajnije popravi materijalni položaj 70-ak tisuća zaposlenika obrazovnih ustanova".

Sindikat je zaključio kako bi svako pristajanje od strane sindikata na bilo kakvo rješenje osim rješenja onog iz Kolektivnog ugovora bio čin sindikalne veleizdaje.

"Sve one iz aktualne vlasti koji "maštaju" o nekom drugačijem rješenju pokreće samo želja da se novoj vlasti isporuči ostavština u vidu barem stotinjak tisuća sudskih tužbi i dug od nekoliko stotina milijuna kuna", istaknuli su u priopćenju.

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod poziva prosvjetne vlasti da odmah, potaknuti primjerom iz drugih javnih službi, povuku sva neiskorištena kao i sva pričuvna financijska sredstva i svim zaposlenicima u obrazovanju isplate puni iznos božićnice.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 13.12.11. 15:07

Podržavam zahtjeve školskog sindikata !!!


registracija
5/1/07

james, 13.12.11. 16:51

Ukinuti sve Božičnice, Uskrsnice i slične pizdarije.
Toga nema na zapadu u kojeg smo sad ušli, a te poklone dobivaju samo ovako i onako zaposleni na državnim jaslama.
U 40 god radnog staža dobio sam samo one famozne k15 u staroj Jugoslaviji


registracija
11/1/10

fluid, 13.12.11. 18:13

Kara Marko Hrvatsku !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika