13.12.2011. / 17:14

Autor: Hina , Nacional.hr

Potvrda trijumfa

Milanović sutra 'preuzima' državu?

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin večeras će predati službene konačne rezultate izbora predsjedniku Republike Ivi Josipoviću koji potom određuje novog mandatara vlade i saziva konstituirajuću sjednicu Sabora

Ustavni sud Republike Hrvatske proglasio je danas da su izbori za sedmi saziv Hrvatskog sabora provedeni u skladu s Ustavom i zakonima te da se donošenjem takve odluke postupak izbora smatra okončanim.

"Ustavni sud čestita svim biračima na iskazanom visokom stupnju izborne kulture u postupku u kojem su oni, svojom slobodnom voljom, birali novi saziv nacionalnog parlamenta i time omogućili daljnji razvitak Republike Hrvatske u okvirima djelotvorne političke demokracije utemeljene na vladavini prava", priopćio je Ustavni sud.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin večeras će predati službene konačne rezultate izbora predsjedniku Republike Ivi Josipoviću koji potom određuje novog mandatara vlade i saziva konstituirajuću sjednicu Sabora.

Na Pantovčak će potom biti pozvan i čelnik Kukuriku koalicije Zoran Milanović kojemu će biti povjeren mandat za sastavljanje nove Vlade. Nagađa se kako bi se to moglo dogoditi već sutra u 11 sati.

Izborni rezultati postali su konačni nakon što je Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbilo sve prigovore na tijek izbora, a potom Ustavni sud odbacio žalbe izbornih sudionika na DIP-ova rješenja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 13.12.11. 18:17

Preuzima Milanović kukavičje mlado postavljeno od HDZ-a .


registracija
2/6/11

stereo, 14.12.11. 07:47

A ja mislio da je on pobjedio na izborima, eto sada smo saznali i nešto novo, no dobro bilo kako bilo Zorane želim nam sve NAJBOLJE.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika