14.12.2011. / 13:19

Autor: Totalsport

Eurobasket 2015: Hrvatska povlačenjem Njemačke izgubila kandidaturu

Naša se filozofija temelji na pouzdanosti, povjerenju i iskrenosti. Međutim, Europska košarkaška organizacija (FIBA) ne djeli isto mišljenje s nama, stoga smo morali odustati od cijelog projekta - rekao je predsjednik DBB-a Ingo Weiss

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNjemački košarkaški savez (DBB) povukao je svoju kandidaturu za domaćinstvo Europskog prvenstva 2015. godine, što ujedno znači da ni Hrvatska neće gledati najbolje košarkaše Starog kontinenta spomenute godine.

Naime, Hrvatska je zajedno s Njemačkom, Italijom i Francuskom bila zajednički kandidat za ugostiti Europsko prvenstvo 2015. godine. Međutim, povlačenjem Njemačke cijela je kandidatura propala i sada će organizacija prvenstva pripasti jedinom preostalom protukandidatu, Ukrajini.

- Teška srca moramo povući svoju kandidaturu za organizacijom Europskog košarkaškog prvenstva 2015. godine. Naša se filozofija temelji na pouzdanosti, povjerenju i iskrenosti. Međutim, Europska košarkaška organizacija (FIBA) ne djeli isto mišljenje s nama, stoga smo morali odustati od cijelog projekta - rekao je predsjednik DBB-a Ingo Weiss.

Situacija je još apsurdnija kada se zna da je dodijela organizacije trebala uslijediti za svega četiri dana.

Odustajanjem Njemačke propala je jedina prilika da velika zvijezda njemačke ali i svjetske košarke, Dirk Nowitzki (33), odigra veliki turnir pred svojim navijačima. Posljednje veliko košarkaško natjecanje održano u Njemačkoj bilo je upravo Europsko prvenstvo 1993. godine.

Nakon Poljske (2009.), Litve (2011) i Slovenije (2013.) Eurobasket tako još jednom ide zemlji iz Istočne Europe.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika