14.12.2011. / 18:34

Autor: Nacional.hr

'Očišćeni ormari'

'Sve je spremno za primopredaju vlasti'

"Ormari su čisti. Bit će vrlo čisti i prozračni", rekla je te dodala kako bi Milanović to trebao znati jer je bio zastupnik u Saboru protekle četiri godine

Zoran Milanović i Jadranka KosorZoran Milanović i Jadranka KosorZoran Milanović dobio je od predsjednika Ive Josipovića mandat i rok od 30 dana za sastavljanje Vlade. Kako je i sam najavio, nova Vlada mogla bi biti predstavljena u Saboru već sljedećeg tjedna. A to nužno za sobom povlači i primopredaju vlasti u Banskim dvorima.

Još uvijek aktualna, iako samo tehnička, premijerka Jadranka Kosor u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavila je kako je sve spremno za nove stanare na Markovom trgu.

Tako će Jadranka Kosor i Zoran Milanović zapravo samo zamijeniti mjesta. On će iz Sabora prijeći na drugi kraj Markova trga u Vladu, a ona će ponovno zasjesti u saborske klupe.

Često se u medijima nagađa što će novu vladu dočekati kad preuzme vlast, no premijerka uvjerava kako ne bi trebalo biti iznenađenja.

"Ormari su čisti. Bit će vrlo čisti i prozračni", rekla je te dodala kako bi Milanović to trebao znati jer je bio zastupnik u Saboru protekle četiri godine.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 14.12.11. 20:16

Sve je spremno za primopredaju vlasti ! Ima netko tko nije spreman za primopredaju.No nitko je više ne pita šta bi htjela a šta ne.Mora otići.No nije spremna.Nikako.Trza se kao riba na udici i pokušava pljuvanjem oko sebe umanjiti osobnu krivnju i neuspjeh.Posebno pokušava prikriti nesposobnost koja je došla do izražaja kroz sve godine,da HDZ krade ali i stvara nove vrijednosti.Da barem od čega imaju krasti.Ništa !Ništa stvorili nisu a akcije krađe samo su preusmjeravali na razna područja,Čas odavde,čas odande.Čerupanje bez kraja i bez milosti.Sada toga više jednostavno nema.STOP !Tako su odlučili svi oni kojima je dozlogrdilo to mastodonsko zlo i leglo korupcije,lopova i kriminalaca.I sad da je barem igrač sa stilom.Ne,ona je isfrustrirana bolesna egoistica koja MORA predati vlast.Što se nje tiče ,nikada je nebi ispustila iz ruku.Reče vrla umjetnica u prodaji magle(nešto poput svog predhodnika Sanadera)kako će sada hvala Bogu,svjetla biti konačno uperena u Milanovića a ne u nju !?Koja Laž !Pa to će joj najviše i nedostajati.Svjetla pozornice i glavna uloga u igrokazu za bespametne gledatelje ispod pozornice.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 14.12.11. 20:26

Kosture je ponijela sa sobom ! Trebat će joj !


registracija
13/7/11

radapciger, 14.12.11. 23:12

"Ormari su čisti. Bit će vrlo čisti i prozračni", rekla je Jadranka Kosor, to uopće nije sporno da je sve dobro očišćeno, od ormara do državne blagajne.


registracija
1/12/09

nadir, 15.12.11. 00:38

"Trza se kao riba na udici i pokušava pljuvanjem oko sebe umanjiti osobnu krivnju i neuspjeh"....Bravo tako nešto dobro još nisam čula...Jaca je konačno sjašila nadajmo se zauvjek....dosta je bilo bahatosti...vrijeme je za Remetinac..KUD IVO TUD I JA...pa kreni već jednom


registracija
22/6/10

Konstantinos, 15.12.11. 02:04

Stvarno ne razumijem politicku kulturu ili bolje receno nekulturu nasih dicnih komentatora. Sto sada nije u redu? Da li ste prizeljkivali nekakav vojni udar s kojim bi nekakvi fantomski i krvolocni HDZeovci valjda ucinili posljednji ocajnicki pokusaj samo da ostanu na vlasti? Oprostit ce te, ali ovdje nesto jako, jako ne stima. Umjesto sto se razbacujete patetikom o sada vec tehnickom premijeru, o svim grozotama i njegovoj "bijedi" niste ni malo - diplomaticni ni kurtoazni ni uljudni prema jednoj - zeni. U kakvim god ona uvjetima dosla na vlast (to nije bilo svojom voljom) vi nemate ni snage ni hrabrosti osim kolokvijalnog pljuvanja i duboke patetike naci niti jednu pozitivnu rijec sto je ucinjeno u posljednje 2 godine. Ne zelim ovdje hvaliti nikoga niti spomenuti zavrsetak pristupnih pregovora (sto je nesumnjivo najveci uspjeh ove vlade, gospoda Kosor je otpocela jedan bespovratan proces i to bekoompromisnu borbu protiv korupcije, nemorala, bahatosti na svim razinma. Pretpostavljam da ni ona sama nije bila svjesna sto je sve otkrila u svojim vlastitim redovima i zato mislim (mozda grijesim) ali mi intuicija i cinjenice ukazuju da je ona djelovala izmedu "cekica i nakovnja" i da je zahvaljujui njoj u Remetincu bivsi premijer i dobar dio vlade. Da li ste svi vi koji tako olako pljuje i kritizira "tehnicku" premijerku ikada culi da je negdje u EU ili svijetu jedan premijer vladajuce stranke pola stranke ocistio od korupcije, pola vlade strpao u zatvor i sve to uz suludo zavijanje opozicije koja ju je medijski gotovo lincovala. Nisam nikada dao niti jedan glas HDz-u ali mi ipak ne samo politicka nego i opca kultura i svjetonazor ne dozvoljavaju da pljujem po jednoj zeni, po skoro bivsoj premijerki oduzimajuci joj bilokakve zasluge pa tako i one da je imala najbolju namjeru ocistiti ovo drustvo od kukolja iz vlastitih redova i mentalno nas pripremiti za EU i novi nacin razmisljanja. Ako nova vlast bude njegovala ovakvu "kulturu" tj. novi nacin razmisljanja temeljen na omalovazavanju i vrijedanju onda je to vrlo jadno, jer isti vi koji danas pljujete po HDZ-u i Kosorici biti ce te u stanju pljuvati po Milanovicu, ili Cacicu. Da je situacija kojim slucajem obrnuta, mi svi bismo trebali stati u zastitu njihovog digniteta, jer ovaj nihilizam i destruktivizam stvarno ne vodi nikuda. Nije velicina u tome koliko si grlat u omalovazavanju politickog protivnika nego koliko si velik da ga akceptiras pa cak i zastitis kao buduceg politickog suborca. Ima li itko malo "mozga" o ovome? Zar nije Kosorici najveca kazna sto je izgubila izbore?


registracija
2/6/11

stereo, 15.12.11. 07:25

Pa što ako je žena za žene vrijede nekakovi drugi zakoni. One također pljačkaju i ubijaju pa i kradu ali i drže lotre.
Sa druge strane žene također gube i radna mjesta, što im je na neki način u tome upravo pripomogla jedna žena držeći lotre lopovluku.
Slažem se lijepo je vidjeti ovako uredno pristojno gramatički točno napisani tekst vidi se da je od nekoga tko je dosta čitao ali na žalost na ti ti mogu samo Balkanski odgovoriti
NE SERI.


registracija
3/9/10

vasiona55, 15.12.11. 07:59

Konstantinos: ovo pljuvanje nije od danas. Mi smo poznati pljuvači. Po svemu iz naše prošlosti: po antifašizmu, po socijalizmu, po samoupravljanju, po domovinskom ratu, po herojima rata (i jednog i drugog)... po svemu i svačemu mi pljujemo. I zato nimalo ne čudi što se pljuje po gđi. Kosor, koja je i sama svojevremeno pljuvala po drugima. I, naravno, već se pljuje i po drugima, trenutačno po Čačiću, no svi će doći na red.
Inače, kad smo već kod pristojnosti, pristojno je, kulturno i civilizirano predati vlast kako dolikuje, a ne preko novinara slati poruke. No, gđa. Kosor je cijelo predizborno vrijeme bila bahata i bezobrazna, doduše uz osmjehe, pa ne čudi da je to i sada, no bez osmjeha na licu. Svaki čovjek, a posebice "prava dama" treba znati podnijeti poraz.


registracija
31/5/09

tvrtko3, 15.12.11. 08:17

Milanović je kao zastupnik morao znati da su državne financije čiste kaže ova prodavačica magle, a ona kao potpresjednica stranke i vlade HDZ-a nije pojma imala šro radi predsjednik vlade i stranke, Sanader? I sada se mi čudimo da smo kao država u najvećoj krizi od završetka rata. Tko ju je vodio dobro smo i prošli.


registracija
11/11/11

weraw, 15.12.11. 09:28

Samo da se više makne, puna je samohvale, a mi vidimo gdje smo i kako živimo. I ona tako nevina reče da Milanović zna iz saborskih klupa šta se radilo, a ona kao ne zna šta je Sanader radio, a bila mu je za vratom neprestano. Bajića treba smjeniti, jer do unazad koji mjesec nije ništa radio. Treba dovesti osobu sposobnu da sav kriminal i mafiju raskrinka i strpa u zatvor, ali i oduzme imovinu.
I da zaključim bili bi "mala Švicarska" da nismo imali ovakve lopove u vlasi. Gospođa Kosor još treba vratiti stan prethodnom vlasniku-o njenom poštenju barem toliko znamo.


registracija
26/11/09

CH2710, 15.12.11. 10:15

"Ormari su čisti. Bit će vrlo čisti i prozračni"

----------------------------------------------------------------------------

Naravno da će biti čisti... jer sasvim sigurno u njima neće ostaviti ono što su opljačkali.


registracija
26/11/09

CH2710, 15.12.11. 10:22

Konstantinos, 15.12.11. 02:04

...........................................................................................

U pravu si, niti jedan premijer nije učinio ovo što je Kosorica (mislim na Sanadera i druge u Remetincu), ali to je samo zato jer u tim zemljama koje spominješ NEMA takve bande, to je jedno, a drugo, to sasvim sigurno nije bila njena (Kosoričina) volja i želja, nego je bila pritisnuta od EU zbog zatvaranja poglavlja 23.

Budi siguran, da nije bilo toga da ona niti prstom ne bi maknula... tim više, da sasvim sigurno i ona nije nevinašce kad su drpali lovu.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 15.12.11. 16:42

CH2710
"U pravu si, niti jedan premijer nije učinio ovo što je Kosorica (mislim na Sanadera i druge u Remetincu), ali to je samo zato jer u tim zemljama koje spominješ NEMA takve bande, to je jedno, a drugo, to sasvim sigurno nije bila njena (Kosoričina) volja i želja, nego je bila pritisnuta od EU zbog zatvaranja poglavlja 23."

Mozda si u pravu, i nemam nista protiv recenog, samo nisam siguran da druge drzave nemaju takvog kriminala, zamislimo jednu Italiju (Craxi) s mafijom ili Francusku (Chirac) koji su osudeni... i u redu je da su osudeni jer je to bila tema iskljucivo za pravosude, a ne sredstvo obracuna politickih protivnika. Da smo ne zreli vidi se i po tome da stalno cure dokazi u javnost, da se manipulira i od pravnog slucaja pravi - cirkus! I druge zemlje imaju problema sa kriminalom mozda vise od nas ali to rade na puno finiji i elegantniji nacin, jer se pravosude pusti da obavi svoj zadatak. Ovdje se sve pusti na ulicu pa narod vec donese odluku kao da smo u vrijeme francuske revolucije... Kod nas se najprije o nekoj aferi pojavi informacija u novinama pa tek onda dode do tuzioca... potpuno naopako! Mislim da si razumio sto zelim reci...? Potpuno se slazem da je Kosorica djelovala pod pritiskom iz vana ali i iz "nutra" da se jednoga "napakira" kako bi neki u zavjetrini to sve mirno promatrali. Ako hocemo cito i sredeno stanje u drzavi onda podimo redom, zar ne?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika