15.12.2011. / 14:40

Autor: Nacional.hr

Pixel pomoću 3D mappinga 'obukao' Mimaru

Tehnologija 3D mapiranja arhitekture, ali i drugih objekata, bilo u prirodi ili posebno napravljenih za tu prigodu, relativno je mlada disciplina

Mimara je 'dobila' Božićno ruhoMimara je 'dobila' Božićno ruhoDubrovačka tvrtka „Pixel" održala je multimedijalni 3D mapping spektakl u sklopu programa Turističke zajednice Grada Zagreba „Advent u Zagrebu".

U šestominutnom spektaklu slike i zvuka, na pročelju muzeja Mimara u Zagrebu ispričana je čarobna IT priča, a izredali su se božićni ukrasi, darovi, bonboni, pao je i snijeg, mahnuo je i Djed Božićnjak. Sve je završilo spektakularni „plesom" same Mimare.

Tvrtka „Pixel" premijerno se predstavila dubrovačkoj publici kao i nebrojenim turistima koji se se zatekli na Stradunu ovog ljeta, točnije 28. srpnja srušivši palaču Sponza više puta i priredivši neviđeni spektakl za sve prisutne. Nakon uspješne prezentacije na Stradunu, Turistička zajednica Grada Zagreba prepoznala je originalnost i inovativnos mladih dubrovačkih poduzetnika te ih angažirala kao glavne zvijezde za otvorenje svog programa „Advent u Zagrebu".

Tehnologija 3D mapiranja arhitekture, ali i drugih objekata, bilo u prirodi ili posebno napravljenih za tu prigodu, relativno je mlada disciplina. Ipak, izuzetno se brzo proširila diljem svijeta i postala vrlo popularna, te je prepoznata kao vrlo snažno oružje suvremenog marketinga.

Mimara Museum 3D mapping - Zagreb from Pixel design on Vimeo.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika