15.12.2011. / 15:52

Autor: Hina

Pusić:

Zakon o referendumu neće se mijenjati

Vesna Pusić nije htjela komentirati jučerašnje "obrušavanje" na novinare čelnika HNS-a Radimira Čačića, nakon što su ga upitali o kreditu koji je tvrtka Coning, kojoj je on jedan od osnivača, dobila uoči izbora kredit Croatia osiguranja, rekavši samo kako "to treba pitati njega"

ArhivaArhivaPotpredsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je danas novinarima kako se Zakon o referendumu neće mijenjati već će se mijenjati parlamentarna odluka koja obvezuje da se referendum o ulasku u Europsku uniju raspiše unutar 30 dana od potpisivanja pristupnog ugovora.

"Zakon o referendumu neće se mijenjati. Mijenjat će se parlamentarna odluka iz proljeća ove godine koja obvezuje raspisivanje referenduma unutar 30 dana od potpisivanja pristupnog ugovora, što bi značilo najkasnije do 7. siječnja", odgovorila je Pusić, koja bi trebala biti nova ministrica vanjskih poslova, na pitanje hoće li već na prvoj sjednici nove vlade biti riječi o izmjenama Zakona o referendumu kako bi se što prije krenulo u proceduru raspisivanja referenduma i kampanje.

Sami datumi, dodala je, govore kako je to nepotreban rizik koji ne ostavlja dovoljno vremena niti da se na internet stave završna pregovaračka stajališta.

"Na samoj konstituirajućoj sjednici, ili na sjednici na kojoj će se odlučivati o vladi, postoji velika vjerojatnost ne samo da se promijeni odnosno poništi odluka s početka ove godine nego i da se dvotrećinskom većinom donese odluka o raspisivanju referenduma što znači da bi onda referendum bio krajem siječnja", ustvrdila je Pusić u pauzi skupa "Hrvatska u EU: Kako dalje?".

O tome hoće li biti težak posao uvjeriti građane da glasuju za ulazak u EU, Pusić je rekla kako je podrška odlična i kreće se između 54 i 61 posto, ovisno o tome koja se istraživanja gleda.

Ključno je motivirati ljude da iziđu, nakon što su bili na izborima i nakon što imaju osjećaj da su pobijedili, da sada još jednom iziđu i potvrde i ovu pobjedu koja je strateška i dugoročna, naglasila je dodavši kako im se javljaju različite nevladine, studentske i druge udruge koje su spremne sudjelovati u toj kampanji što je, kako je rekla, odlično i stvara atmosferu optimizma.

Vesna Pusić nije htjela komentirati jučerašnje "obrušavanje" na novinare čelnika HNS-a Radimira Čačića, nakon što su ga upitali o kreditu koji je tvrtka Coning, kojoj je on jedan od osnivača, dobila uoči izbora kredit Croatia osiguranja, rekavši samo kako "to treba pitati njega".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika