18.12.2011. / 22:19

Autor: Hina

Radin potvrdio potporu budućoj vladi

Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin potvrdio je načelni dogovor o svojoj potpori budućoj vladi, te dodao da je, po njegovim saznanjima, i preostalih sedam manjinskih zastupnika otvoreno za suradnju.

Furio RadinFurio RadinSaborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin potvrdio je načelni dogovor o svojoj potpori budućoj vladi, te dodao da je, po njegovim saznanjima, i preostalih sedam manjinskih zastupnika otvoreno za suradnju.

Načelni dogovor da podržavamo vladu postoji, a sada očekujemo daljnje pregovore, izjavio je Radin večeras Hini, upitan o potpori manjinaca pobjedničkoj koaliciji, koja bi s njihovom potporom imala 88 zastupničkih mjesta u Saboru.

Po prijedlogu mandatara Zorana Milanovića, s kojim se sastao u petak, Radin kaže da će zahtjevi talijanske nacionalne manjine postati sastavni dio vladina programa koji će biti predložen parlamentu. O čemu se konretno radi, nije međutim želio ništa reći.

"Ne bih konkretno, prije završetka pregovora, govorio o našim zahtjevima", rekao je i dodao da je riječ o njihovim "standardnim zahtjevima, sličnima onima koje su imali i prije".

Ovaj put, međutim, nisu dio koalicije i njihova potpora, kaže, može biti samo vanjska - s manje čvrstih dogovora i više slobode u odlučivanju.

"Manjinska potpora uvijek ostavlja slobodu odnosa prema vladinim prijedlozima i drugačija je nego u koaliciji", ustvrdio je. Dodao je i kako on osobno nije "najsretniji s tim modelom, te da bi bio daleko zadovoljniji da su potpisali zasebne ugovore"

Ali tu smo gdje smo, to je ono što nam je ponuđeno, kaže, svjestan da budućoj vladi nije neophodna njihova potpora, ali i ocjenjujuć da bi "s manjincima ona bila daleko vjerodostojnija".

Radin kaže i kako s preostalih sedam predstavnika nacionalnih manjina ima dogovoren razgovor u utorak, ali i da će i svaka manjina zasebno pregovarati s mandatarom.

Prema njegovim saznanjima svih je osam manjinskih zastupnika otvoreno za suradnju, ali, istaknuo je, svaki zastupnik treba sam to reći u svoje ime.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 19.12.11. 00:42

Je,a zakaj ne !?


registracija
22/3/11

vferari, 19.12.11. 09:39

Kako bude hrvatskom narodu tako će biti i manjinama,prema tome nitko nema pravo na bilo koji način usporavati novu vladu da što prije izvrši razna reforme pa i pd cijenu rezanja nekih prava.Potreban je kncenzus i potpora narodu koji je izabrao ovu vlast sa uvijerenjem da je to zadnja šansa.Oni koji se unaprjed prijete kako će djelovati desruktivno kao Šeks i Kosorica to nije ništa novo oni su i do sad radili protiv hrvatskih građana


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika