19.12.2011. / 14:59

Autor: Hina , Nacional.hr

Odakle mu povjerljivi podaci?

Mamić pod istragom

DORH je Mamiću jutros uputio službeni poziv na razgovor

Zdravko Mamić (arhiva)Zdravko Mamić (arhiva)Protiv Zdravka Mamića pokrenuta je istraga jer je u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 javno pohvalio izvadcima iz policijske evidencije o nekim članovima vodstva Bad Blue Boysa i inicijative Zajedno za Dinamo.

Mamić je, štoviše, u istoj emisiji pročitao neka kaznena djela za koja su istureni navijači bili prijavljivani, mada se radi o povjerljivim podacima, koje je MUP dužan dostaviti jedino sudu, ukoliko se radi o službenom zahtjevu.

"Pokrenuto je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo odavanja službene tajne", potvrdio je za Hinu glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Dodao je da je istraživanje pokrenuto u dogovoru s nadležnim odvjetništvom kako bi se utvrdilo jesu li dokumenti autentični, tko je izvor informacija i je li počinjeno kazneno djelo.

Neki mediji su objavili da je državno odvjetništvo jutros uputilo Mamiću službeni poziv na razgovor kako bi objasnio tko mu je dostavio prijeporne dokumente. U državnom odvjetništvu to nisu željeli ni potvrditi ni zanijekati.

"Za sada nemamo komentara", kazala je za Hinu glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin.

"Ovo su policijski dosjei od gospode koja hara", izjavio je Zdravko Mamić u "Nedjeljom u 2" i iz dokumenata koje je donio sa sobom pročitao navodna kaznena djela za koja su prijavljena dvojica istaknutih Bad Blue Boysa - Thomas Bauer i Danijel Hrnjak. Hrnjak je jedan od nekolicine BBB-a koji su nedavno nepozvani upali na Mamićevu konferenciju za novinare u Dinamovim prostorijama i poručili mu "da je gotovo njegovo vrijeme". Podnoseći kaznenu prijavu protiv Mamića i cjelokupna Dinamova vodstva zbog navodnih nezakonitosti u nabavi stolica za stadion, Hrnjak je prošli tjedan izvijestio da ih je Mamić kazneno prijavio za prijetnju.

Mediji su objavili kako Mamić nije mogao na zakonit način doći do podataka iz policijske evidencije te da je riječ o službenim i vrlo povjerljivim podatcima koji se ne smiju odavati javnosti, a MUP-a ih je obvezan dostaviti jedino sudu na službeni zahtjev.

Po kaznenom zakonu, za osobu koja oda službenu tajnu zapriječena je zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 19.12.11. 17:03

Zatvorite već jednom ovog kriminalca.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 20.12.11. 12:44

Ovako, na fotki covjek izgleda vrlo simpatican i dobrocudan. K tome izgleda i kao da je vrlo osjetljiv. Vjerojatno je to i uzrok tolikoj guzvi koja se stvara vezano za njega. Mozda bi bilo dobro da covjek ozbiljno razmisli o tome koliko je ova ''profesija'' kojom se bavi nesto sto je stvarno za njega. U ''razvijenijim'' zapadnim zemljama, promjena zanimanja, cak i vise puta tijekom radnog vijeka je nesto sasvim normalno i cak sa zdravstvenog aspekta, nesto vrlo pozeljno i blagotvorno, ako je sudeci po izjavama ljudi i isto tako i znastvenim istrazivanjima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika