19.12.2011. / 15:04

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor ipak šalje ministre na primopredaju

Kako je Nacional.hr u subotu doznao od povjerljivih izvora iz Kukuriku koalicije, Jadranka Kosor navodno je bila zabranila svojim ministrima da se pojave na primopredaji, već su taj posao trebali obaviti niži dužnosnici, poput tajnika i asistenata. Sad je, međutim, došlo do preokreta

Arhiva (Pixsell)Arhiva (Pixsell)Predstavnici Kukuriku koalicije i HDZ-a danas su, na sastanku u Hrvatskom saboru, dogovorili detalje oko primopredaje vlasti kao i to da se ona obavi do kraja ovog tjedna.

"Sukladno demokratskom ozračju i dobroj praksi dogovorili smo da primopredaja vlasti ide kako je zakon propisao te da se to napravi do kraja tjedna", kazao je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Dodao je da će, prema najavama glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića, nakon konstituirajuće sjednice Sabora u četvrtak i potvrđivanja vlade u petak, aktualna premijerka Jadranka Kosor u Banskim dvorima dočekati novog premijera Zorana Milanovića, a isto će učiniti i ministri, svaki u svom ministarstvu.

"Mi smo spremni nakon te primopredaje preuzeti odgovornost u vladi i svim ministarstvima", poručio je Dragovan.

Branko Bačić kaže da tijekom dogovora nije bilo problema. "Sve smo relativno brzo dogovorili", rekao je.

Sadašnji ministri i predsjednica vlade napravili su sve što je trebalo, preglede i izvješća o svemu onome što je napravljeno, rekao je Bačić.

Tijekom vikenda, međutim, priča je bila dosta drugačija. Kako je Nacional.hr u subotu doznao od povjerljivih izvora iz Kukuriku koalicije, Jadranka Kosor navodno je bila zabranila svojim ministrima da se pojave na primopredaji, već su taj posao trebali obaviti niži dužnosnici, poput tajnika i asistenata. Dok se u kontekstu HDZ-a narav ove informacije još i može razumijeti, ostaje, međutim, nepoznanica koji su faktori uzrokovali promjenu premijerkinog mišljenja.

Na upit zašto je aktualna vlada razriješila velik broj državnih tajnika, Bačić je pak danas kazao kako su pojedini državni tajnici razriješeni na vlastiti zahtjev. "Vjerojatno zbog odlaska na novu dužnost", rekao je Bačić dodavši, međutim, kako će to ipak trebati pitati njih.

Odbio je novinarima odgovoriti tko su mogući kandidati HDZ-a za dva potpredsjednička mjesta u Saboru, rekavši samo kako za to "treba pričekati odluke odgovarajućih tijela stranke".

"Unutarstranački izbori će biti kada za to dođe vrijeme, u skladu sa Statutom", poručio je.

Igor Dragovan najavio je i da će sutra, o konstituirajućoj sjednici Sabora, biti riječi s i ostalim strankama opozicije.

Upitan stoji li i dalje pri tome da samo Jadranka Kosor može biti predsjednica stranke, Vladimir Šeks, koji je zajedno sa Martinom Banić i Brankom Bačićem bio u HDZ-ovom izaslanstvu, samo je kratko ustvrdio kako stoji kod svega onog što je rekao.

Uz Igora Dragovana, među prestavnicima Kukuriku koalicije, bili su i Neven Mimica i Tomislav Saucha.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
2/6/11

stereo, 20.12.11. 07:36

Ciganska posla malo bi pa onda malo nebi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika