20.12.2011. / 19:16

Autor: Nacional.hr

Agrokor na korak do Mercatora: NKBM pristala na prodaju, čeka se Pivovarna

Podsjetimo, zaposlenici i mali dioničari Pivovarne Laško već su ranije izjavili kako podupiru prodaju Mercatora Agrokoru

Ivica TodorićIvica TodorićČlanovi nadzornog odbora Nove kreditne banke Maribor na redovnoj sjednici prihvatili su odluku o prodaji udjela u slovenskom trgovačkom lancu Mercator hrvatskom koncernu Agrokor.

Sjednice nadzornih odbora Nove ljubljanske banke i Pivovarne Laško još uvijek traju i čekaju se njihove odluke. Prema neslužbenim informacijama na koje se pozivaju slovenske Finance, Pivovarna je odluku o prodaji prolongirala do petka, a za njihovim se potezom povela i NLB. Navodno, žele biti sigurni u bankovne garancije za reprogram kredita koji će se koristiti za plaćanje udjela u Mercatoru.

Podsjetimo, zaposlenici i mali dioničari Pivovarne Laško već su ranije izjavili kako podupiru prodaju Mercatora Agrokoru te kako će sve informacije koje Agrokor traži biti dostupne nakon sjednice nadzornog odbora.

I iz Mercatora se načelno slažu s prodajom najboljem ponuđaču, što je u ovom trenutku Agrokor, ali samo pod uvjetom da se prethodno zaštite ključni interesi Grupe Mercator. Najglasniji u tom inzistiranju zaštite interesa je predsjednik uprave Mercatora Žiga Debeljak.

Najvjerojatniji mandatara za slovenskog premijera Zoran Janković dobro je upoznat s Mercatorom. Naime, godinama je bio na čelu te tvrtke.

No, govoreći na konferenciji za novinare, rekao je kako on osobno nije za prodaju Mercatora Agrokoru. Smatra da bi bilo puno bolje kad bi se Konzum i Mercator, kao dva trgovačka lanca spojili razmjenom dionica.

Rekao je kako je on zagovarao spajanje s Konzumom još prije sedam godina, no nitko nije želio prihvatiti njegov prijedlog. I dalje smatra da bi to bila najbolja solucija, uz uvjet da dio vlasništva pripadne Europskoj banci za obnovu i razvoj.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika