22.12.2011. / 12:43

Autor: Nacional.hr

Todorić na rubu strpljenja - diže ruke od Mercatora?

Agrokor je sa ponudom od 221 eura za dionicu Mercatora bio najbolji ponuđač na međunarodnom natječaju

Još nije odlučeno hoće li Mercator biti prodan ili neJoš nije odlučeno hoće li Mercator biti prodan ili neUpletanje politike, policije, sindikata, ali i odugovlačenje uprave Mercatora da donese odluku o prihvaćanju ponude Agrokora za kupovinu većinskog paketa u slovenskom trgovačkom lancu moglo bi rezultirati Agrokorovim odustajanjem od cijelog posla.

Kako saznaju Finance, ponuda Ivice Todorića i njegovih partnera EBRD-a i JP Morgana traje do Stare godine i ne namjeravaju ju produljivati.

Podsjetimo, Agrokor je sa ponudom od 221 eura za dionicu Mercatora bio najbolji ponuđač na međunarodnom natječaju. Iako se činilo da će Agrokor za znatno većom cijenom od aktualne na tržištu i znatno boljom ponudom od konkurencije, u cijelu se situaciju uplela politika.

S obzirom na to da bi konačnu odluku o prihvaćanju Agrokorove ponude danas trebali donijeti nadzorni odbori Pivovarne Laško i Nove Ljubljanske banke, čini se kako bi sljedećeg tjedna točno trebalo biti poznato hoće li Mercator prijeći u hrvatske ili će ostati u slovenskim rukama.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika