23.12.2011. / 18:28

Autor: Hina

Kosor i Šeks novi potpredsjednici Sabora

HDZ-ovi zastupnici Jadranka Kosor i Vladimir Šeks novi su potpredsjednici Hrvatskog sabora, jednoglasno su odlučili saborski zastupnici koji su danas birali dvoje potpredsjednika iz oporbene kvote.

Vladimir Šeks i Jadranka KosorVladimir Šeks i Jadranka KosorHDZ-ovi zastupnici Jadranka Kosor i Vladimir Šeks novi su potpredsjednici Hrvatskog sabora, jednoglasno su odlučili saborski zastupnici koji su danas birali dvoje potpredsjednika iz oporbene kvote.

Potpredsjednici Sabora iz redova vladajuće većine SDP-ovi Josip Leko i Nenad Stazić te HNS-ov Milorad Batinić izabrani su jučer.

Izboru potpredsjednika Sabora prethodilo je prihvaćanje izvješća Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o provedenim izborima i imenima zamjenika onih zastupnika koji odlaze u izvršnu vlast budući da je njihova nova dužnost nespojivu sa zastupničkom.

Zamjenici zastupnika, koji umjesto njih počinju obnašati zastupničku dužnost, potom su pojedinačno položili i prisegu.

Tako zastupnički mandat počinju obnašati Ivan Račan (SDP) kao zamjenik premijera Zorana Milanovića, ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa mijenjat će SDP-ova Vanja Posavac, a ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu (SDP) njegov stranački kolega Damir Rimac.

Potpredsjednika vlade Nevena Mimicu (SDP) u saborskim će klupama mijenjati Ivana Posavec Krivec (SDP), a ministra zdravlja Rajka Ostojića (SDP) Borislav Kovačević (SDP).

Umjesto ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy (SDP) u saborskim će klupama sjediti Dan Špicer (SDP), a umjesto potpredsjednice vlade Milanke Opačić (SDP) njezin stranački kolega Saša Đujić. Ministra financija Slavka Linića mijenja SDP-ov Josip Benčić, ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića (SDP) mijenja Željko Mirković, a ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića SDP-ova Lidija Bagarić.

Ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića mijenjat će SDP-ov Damir Rilja, ministra obrane Antu Kotromanovića SDP-ov Ivan Klarin, ministra uprave Arsena Bauka SDP-ov Mladen Maralić, a potpredsjednika vlade Branka Grčića SDP-ova Đurđica Plančić.

Ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić u Saboru će mijenjati HNS-ov Igor Kolman, prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića mijenjat će Dragutin Glavina (HNS), a ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka HNS-ov Ivica Mandić.

Prihvaćen je i prijedlog po kojemu saborski mandati članova vlade prestaju s današnjim danom, s kojim počinju saborski mandati njihovih zamjenika.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog MIP-a da HSS-ova zastupnika Josipa Friščića, zbog stavljanja mandata u mirovanje, mijenja njegov stranački kolega Damir Bajs.

Prisegu su pojedinačno položili i saborski zastupnici, članovi bivše vlade, koji to, zbog članstva u vladi, nisu mogli učiniti jučer s ostalim zastupnicima.

Sabor je poslijepodne rad nastavio objedinjenom raspravom o tri dokumenta kojima se utvrđuje da će se referendum o pristupanju EU održati 22. siječnja iduće godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 24.12.11. 07:21

UDBa dejstvuje bez
.............................
ZASTOJA !!!!!


registracija
26/1/08

Rampa, 25.12.11. 10:28

Pa zar opet da gledamo konjak efendiju i bjeloglavog supa?
Pa nikako ih se riješiti!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika