23.12.2011. / 19:09

Autor: Hina

Medvedev imenovao Rogozina za nadzor obrambenog sektora

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev je u petak zadužio dosadašnjeg ruskog veleposlanika pri NATO-u Dmitrija Rogozina za nadzor nad ruskim obrambenim sektorom, zastarjele i neučinkovite industrije pogođene korupcijskim skandalima i neuspjesima u ispunjavanju ugovora s vojskom.

Dmitrij RogozinDmitrij RogozinRuski predsjednik Dmitrij Medvedev je u petak zadužio dosadašnjeg ruskog veleposlanika pri NATO-u Dmitrija Rogozina za nadzor nad ruskim obrambenim sektorom, zastarjele i neučinkovite industrije pogođene korupcijskim skandalima i neuspjesima u ispunjavanju ugovora s vojskom.

Dmitrij Rogozin, trenutno veleposlanik Rusije pri NATO-u, imenovan je zamjenikom premijera u okviru preustroja vlade Vladimira Putina. Rogozin zamjenjuje Sergeja Ivanova, dugogodišnjeg Putinovog saveznika koji je ovoga tjedna preuzeo položaj predstojnika predsjednikova ureda.

"Vašim imenovanjem naša će obrambena industrija dobiti učinkovitog menadžera jer ovaj sektor ima dobro poznate prednosti ali i neke velike nedostatke", rekao je Medvedev Rogozinu u svojoj rezidenciji u okolici Moskve.

Rogozin je poznat po svojoj oštroj protuzapadnoj retorici tijekom cijele političke karijere kao parlamentarnog zastupnika i veleposlanika pri NATO-u.

On je odgovorio obećavši da će sektorom upravljati "čeličnom šakom" kako bi iskorijenio korupciju. "Naša je domovina dala mnogo novca za naš obrambeni sektor. Obećavam da će svaka rublja, svaka kopjejka doći na svoje odredište", rekao je Rogozin.

Vezane vijesti

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika