26.12.2011. / 12:50

Autor: Totalsport

Mourinho:

Real je najveći klub na svijetu, ali ja sanjam o Engleskoj

- Vrlo sam sretan što sam u Realu. To je za mene fantastično iskustvo. Vjerojatno vodim najbolji klub u povijesti nogometa i to je prilika koja se ne propušta - rekao je Portugalac

ArhivaArhivaU božićnom intervjuu koji je dao Sebastianu Coeu tijekom BBC-ove emisije Today, Jose Mourinho ponovno je otkrio da je njegov osnovni cilj vratiti se u Premierligu...

- Vrlo sam sretan što sam u Realu. To je za mene fantastično iskustvo. Vjerojatno vodim najbolji klub u povijesti nogometa i to je prilika koja se ne propušta - rekao je Portugalac istaknuvši potom:

- No, moja strast ostaje engleski nogomet. Moj će sljedeći korak biti povratak u Premiership i, bude li to moguće, dugotrajan ostanak!

Predsjedniku Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu i nekad proslavljenome britanskom srednjoprugašu Mourinho je, međutim, kazao da ima namjeru s Realom odraditi ugovor do kraja, a to znači da na Otok neće prije srpnja 2014. godine.

Glede vlastite menadžerske metodologije Mourinho je kazao:

- Po meni je najvažnija stvar u nogometu, kao uostalom i u drugim društvenim aktivnostima, upravljanje skupinom ljudi. Riječ je o znanosti o ljudima.

- Kao i u svemu, u nogometnu je najbitnija emocionalna inteligencija. Jedna je stvar pucati 11-erac pri 5-0 vodstvu u prijateljskoj utakmici, a sasvim druga pucati ga u posljednjoj minuti finala Lige prvaka ili Svjetskog prvenstva. Uvijek svoje igrače pokušam pripremiti najbolje što umijem, no na kraju je sve na njima. Oni su ti koji u ključnom trenutku donose odluke. Ne znam postoji li u pojedincu božanski dar, ali sam siguran da ima igrača koji čine razliku. Analize uvijek radim u kolektivnom smislu, no jasno je da je svaki igrač jedinka za sebe, zato ovaj posao i jest tako privlačan.

Također se Portugalc prisjetio anegdote iz svoje mladosti.

- Imao sam profesora iz filozofije. Bio je jako star. Dovodio sam tada u pitanje smisao učenja stvari koje sam smatrao nepotrebnima. Kada me pitao želim li biti nogometni trener, odgovorio sam potvrdno. Potom mi je rekao: "Ako nogometni trener uči samo o nogometu, nikad neće svladati nogometni nauk". Natjerao me na teško promišljanje i mislim da je stvorio bazu mog pristupa trenerskom poslu.

Vezane vijesti

Mourinho: Prvi je gol pao iz zaleđa, trebalo je biti 1-1

Mourinho: Prvi je gol pao iz zaleđa, trebalo je biti 1-1

Tek je drugi poraz pod Joseom Mourinhom, nakon domaćeg 2-0 posrtaja od Barcelone prošle sezone, također u prvoj utakmici polufinala, upisao Real… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika