28.12.2011. / 09:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Smrt diktatora

Video: Plač desetaka tisuća

Sjevernokorejska televizija emitirala je prizore sprovoda čelnika Kim Jong-Ila u srijedu, prikazujući desetke tisuća osoba kako plaču duž povorke koja je pratila posmrtne ostatke kroz grad.

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeSjevernokorejska televizija emitirala je prizore sprovoda čelnika Kim Jong-Ila u srijedu, prikazujući desetke tisuća osoba kako plaču duž povorke koja je pratila posmrtne ostatke kroz grad.

Snimke prikazuju crnu limuzinu s ogromnim portretom preminulog vođe između više desetaka tisuća vojnika pognutih glava u znak poštovanja ispred mauzoleja Kumsusan u Pjongjangu odakle je povorka krenula. Iza prvog automobila kretala se limuzina s velikim buketom bijelog cvijeća, a potom dugi automobil s crnim lijesom Kim Jong-Ila, prekrivenim crvenom zastavom.

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeDesno od automobila hodao je Kim Jong-Un, sin i nasljednik Kim Jong-Ila na čelu zemlje, odjeven u tamno civilno odijelo. Uz limuzinu su hodali visoki časnici i dužnosnici, predstavnici Radničke stranke Koreje, jedine stranke u zemlji.

Prikazani su i prizori građana u suzama duž povorke koja je prolazila snijegom pokrivenim ulicama glavnog grada.

Kim Jong-Il umro je 17. prosinca u 69. godini od srčanog udara. Na čelu zemlje bio je od 1994., nakon smrti svojeg oca Kim Il-Sunga, utemeljitelja komunističke Sj. Koreje.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 28.12.11. 10:00

Koji mutavi idioti!!


registracija
5/5/10

katlin, 28.12.11. 10:29

Je je. Isto kao u Jugi 1980. kada su svi plakali za Titom.


registracija
26/1/08

Rampa, 08.02.12. 00:03

Doživio sam to i ne mogu se složiti, za Titom nije bilo nikakve histerije, nije plakalo niti 5% tadašnjeg stanovništva, a i tih 5% je barem bilo iskreno za razliku od ove režirane predstave!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika