29.12.2011. / 09:17

Autor: Hina

Zbog prosvjeda zaštita gradonačelnika Duspare

"Kada se izlazi mehanizacijom na cestu dokazuje da nije u pravu, i da na silu pokušava nešto riješiti. Ja nisam kriv što on nije predao potpunu dokumentaciju. Ovdje se vrši teror nad mojom obitelji. Nikad nisam pristajao na ucjene, pa neću ni sad", rekao je sinoć gradonačelnik Duspara

Photo: Ivica Galović/PIXSELLPhoto: Ivica Galović/PIXSELLSlavonskobrodskom gradonačelniku Mirku Duspari sinoć je nakon sjednice Gradskog vijeća prilaz kući osigurala policija, zbog prosvjeda vlasnika Poduzeća za ceste (PZC) Tomislava Opačka i skupine djelatnika njegove tvrtka, koja, odlukom Gradskog vijeća Slavonskog Broda, nije dobila posao za održavanje gradskih prometnica.

Naime, dio djelatnika Opačakova poduzeća kasno poslije podne mehanizacijom PZC-a dovezli su pred gradonačelnikovu kuću, odnosno usporeno su vozili prometnicama oko Dusparine kuće.

Povod za to bila je odbijenica slavonskobrodskog Gradskog vijeća opačkove tvrtke PZC na natječaju za održavanje gradskih prometnica. Stručno povjerenstvo je, naime, ponudu ocijenilo nepotpunom te Gradskom vijeću savjetovalo da izaberu tvrtku Cestar Strabag, koja se također javila na natječaj. Na temelju toga slavonskobrodsko Gradsko vijeće je na današnjoj sjednici izabralo Cestar Strabag za izvođača radova.

Opačak je kasno popodne novinarima ispred Gradske vijećnice izjavio da je njegova tvrtka na natječaju dala najpovoljniju ponudu, 10 milijuna kuna. Dodao je kako je to tri milijuna kuna niže od ponude tvrtke Cestar Strabag, koju je, kako je ustvrdio, "izabrao gradonačelnik". Smatramo da nakon 50 godina naša tvrtka i dalje može raditi ove poslove, rekao je Opačak.

Slavonskobrodski gradonačelnik Duspara novinarima je pak izjavio kako izbor izvođača obavlja Gradsko vijeće.

"Kada se izlazi mehanizacijom na cestu dokazuje da nije u pravu, i da na silu pokušava nešto riješiti. Ja nisam kriv što on nije predao potpunu dokumentaciju. Ovdje se vrši teror nad mojom obitelji. Nikad nisam pristajao na ucjene, pa neću ni sad", rekao je sinoć gradonačelnik Duspara ispred svoje obiteljske kuće.

Kamioni i druga vozila PZC-a tijekom večeri su sporijom vožnjom otežavali promet i na prilazu gradskoj upravi u Slavonskom Brodu.

Od policije se doznaje kako za sada nije bilo nikakvih kršenja zakona, a pred gradonačelnikovom kućom je desetak policajaca došlo iz predostrožnosti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
3/1/12

franksb, 03.01.12. 10:25

Pa da, zaštite lopova! U današnje krizno vrijeme prihvatiti ponudu 3 milijuna kuna skuplju fenomenalna je stvar! Ionako to ide iz đepa građana SB i još koja poveća pinkica Duspari u đep naravno!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika