30.12.2011. / 11:51

Autor: Hina , Nacional.hr

Poruka SAD-a

Nužan preustroj Federacije BiH

"Budućnost mora osigurati suvremeniju i učinkovitiju BiH spremnu za potpunu integraciju u Europu a treći entitet je u potpunosti korak u pogrešnom pravcu", kazao je Moon

Veleposlanik Patrick Moon izrazio je službeni stav američke administracije o BiHVeleposlanik Patrick Moon izrazio je službeni stav američke administracije o BiHAmerički veleposlanik u Bosni i Hercegovini Patrick Moon izjavio je kako je nužno reformirati Federaciju BiH ukoliko se želi osigurati pravedna pozicija Hrvata u tom bosanskohercegovačkom entitetu.

"Svaki političar u Fdeeraciji BiH s kojim sam razgovarao suglasio se da federalni ustav treba reformirati kako bi se osigurala bolja vladavina i zastupljenost svih građana", kazao je veleposlanik Moon kako ga u petak citira sarajevsko "Oslobođenje".

Pojasnio je kako je ustavna reforma nužna i da bi se riješili problemi Hrvata ali je istaknuo kako bi treći entitet bio korak u pogrešnom pravcu.

"Budućnost mora osigurati suvremeniju i učinkovitiju BiH spremnu za potpunu integraciju u Europu a treći entitet je u potpunosti korak u pogrešnom pravcu", kazao je Moon.

Istaknuo je kako SAD trenutačno aktivno rade na "promoviranju promjene ustava FBiH". "Držimo kako je to najpotrebnije u ovom trenutku kada je riječ o osiguranju učinkovitije vlasti koja manje košta i o osiguranju prava Hrvata u FBiH", pojasnio je američki veleposlanik.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
19/7/11

bubba, 30.12.11. 15:10

promjene u pravom smjeru bi definitivno bile mnogo bolje nego treći entitet, ali, uza sve iskustvo u izigravanju i opstruiranju postojećeg sustava, pragmatični i sposobni amerikanci sada nemaju izgovor da ne naprave doista suvisao sustav.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika