04.01.2012. / 17:08

Autor: Nacional.hr

Sanaderu se smiješi još jedna optužnica?

Navodno je upravo Mravak istražiteljima rekao kako je u odlučivanju morao slijediti upute tadašnjeg premijera Ive Sanadera

Ivo SanaderIvo SanaderIvo Sanader za sad je optužen u dva slučaja - Fimi medija i Hypo banka, no prema svemu sudeći DORH bi protiv njega mogao podići još jednu optužnicu.

Kako piše Večernji list, radi se o slučaju prodaje jeftine struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju, zbog čega je HEP oštećen za 600 milijuna kuna.

Istraga koja je započela još u svibnju 2010. obuhvaća Damira Polančeca, Ivana Mravaka, ali i Ivana Koštana. Polančec je tvrdio da su se sve odluke donosile u vladi i na užem predsjedništvu HDZ-a. Mravak je pak nakon dogovora s USKOK-om prešao iz osumnjičenog u svjedoka.

Navodno je upravo Mravak istražiteljima rekao kako je u odlučivanju morao slijediti upute tadašnjeg premijera Ive Sanadera.

Prema neslužbenim infomacijama na koje se Večernji poziva, istražitelji sumnjaju da je cijeli posao dogovoren kako bi Sanader imao najviše koristi. Navodno je posao bio dogovoren s njemačkim Daimler benzom koji ima udio u vlasništvu mostarskog Aluminija.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika