09.01.2012. / 09:20

Autor: Hina

Ahmadinedžad počeo turneju po Latinskoj Americi

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad doputovao je u nedjelju u Venezuelu, prvu etapu svoje petodnevne turneje po Latinskoj Americi.

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad doputovao je u nedjelju u Venezuelu, prvu etapu svoje petodnevne turneje po Latinskoj Americi.

Dočekan je uz vojne počasti u zračnoj luci u Caracasu, prema snimkama koje je emitirala državna televizija VTV.

Nakon susreta s venezuelanskim predsjednikom Hugom Chavezom u ponedjeljak, Ahmadinedžad će otputovati u Nikaragvu, na Kubu i u Ekvador.

Cilj turneje iranskog predsjednika je učvršćivanje veza s te četiri zemlje Latinske Amerike u trenutku kad zapadne sile jačaju pritisak na Iran kako bi ovaj odustao od nuklearnog programa.

Chavez je u nedjelju optužio Washington da je izmislio navodnu zavjeru Irana s Venezuelom, Kubom i Nikaragvom oko napada na SAD, u televizijskoj izjavi koju je dao prije dolaska Ahmadinedžada u Caracas.

U pratnji iranskog predsjednika nalaze se ministri vanjskih poslova, gospodarstva, industrije i trgovine te energetike.

Do posjeta dolazi u trenutku kad je SAD proglasio nepoželjnom venezuelansku konzulicu u Miamiju i naredio njezin progon iz zemlje.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika