11.01.2012. / 11:50

Autor: Nacional.hr

Bivši gradonačelnik

Patafta i Čehok u romantičnim letovima po Europi

Njih su dvojica sa suprugama u veljači i listopadu 2009. putovali Pataftinim privatnim zrakoplovom u inozemstvo

Davor Patafta (desno, gleda kroz prozor)Davor Patafta (desno, gleda kroz prozor)Kako je pokazala istraga USKOK-a, odnos gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka i tajkuna Davora Patafte bio je daleko veći od poslovnog, piše Večernji list.

Kako se saznaje iz prikupljene dokumentacije, njih su dvojica sa suprugama u veljači i listopadu 2009. putovali Pataftinim privatnim zrakoplovom u inozemstvo. U veljači su bračni parovi tako putovali u Barcelonu za Valentinovo, a drugi put u listopadu u Dansku. Patafta i Čehok tog su ljeta letili i Pataftinim helikopterom iznad hrvatske obale, a pratnja im je bio Miljenko Ptiček, šef varaždinskog poduzeća Parkovi, koji je s Čehokom optužen u drugom postupku.

Podsjetimo kako je USKOK pokrenuo istragu protiv Ivana Čehoka, Davora Patafte, Tomislava Kezelja; Narcise Huljev, Pataftine tete; Hrvoja Vojvode i tri pravne osobe, odnosno poduzeća u Pataftinu vlasništvu. USKOK ih tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela tijekom kojeg su između Grada Varaždina i poduzeća u Pataftinu vlasništvu sklapani različiti poslovni ugovori, nepovoljni za grad. USKOK ističe kako je u tim poslovnim transakcijama Varaždin oštećen za otprilike pedeset milijuna kuna, a Pataftina poduzeća su zaradila najmanje 35,8 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš današnjim je priopćenjem za javnost objavio da građani Varaždina mogu odahnuti jer su na jučerašnjoj sjednici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika